paikka: Vanhassa kodissa

Aarteet säilöön paremmassa järjestyksessä

10.1.2014 Teksti: inspirations

Vanha sanonta ”Hyvä Tuomas joulun tuopi paha Nuutti pois sen viepi” määrittelee joulun ajan alkavaksi Tuomaan päivänä 22.12. ja loppuvaksi Nuutin päivänä 13.1. Nykyään joulukoristeet ja -suklaat tuodaan sisään ensimmäisiin kauppoihin jo lokakuun lopussa, mikä tuntuu olevan kaikista aika tylsää. Kevät julistetaan alkavaksi heti vuoden ensimmäisellä viikolla, jolloin usein vasta talvi on aluillaan. Tuotemyynti ja trendi- ja ostosesongit määrittelevät joulun ajan.

Itse en ole ihan vielä valmis kevääseen, kun tuntuu siltä, että talveakin vasta odotellaan. Ihan kuitenkaan Nuutin päivään ei meilläkään joulustella, vaan joulukuusi tyhjennettiin pari päivää sitten.

Usein pienistä käytännön järjestelyistä saa ison ilon, varsinkin jos on aikonut tehdä niitä jo pitkään. Itse ”organisoin” joulukuusen koristeet ja muutkin joulukoristeet, niin että ne säilyvät hyvin ja löytyvät helposti ensi jouluna.

Tämä on ollut mielessä jo vuosia aina kun olen kaivellut koristeet parista suuresta pahvilaatilosta, jossa ne ovat aika sikinsokin, mukana havuneulasia ja jo rikkoutuneiden vanhojen koristeiden osia. 

Nyt pakkasin lasipallot, särkyvät ja erityisen vanhat tai hauraat koristeet siististi silkkipapereihin yksitellen. Näihin lasipalloihin ajattelin ensi vuonna printata sisälle pieniä mustavalkoisia valokuvia.

Vuoden aikana ehtii taas tapahtua niin paljon, että tuskin edes muistan tätä puuhastelua ensi joulukuun alussa, vaan olen varmaankin iloisen yllättynyt uudesta järjestyksestä. Silloin löydän ehjinä ja hyvässä järjestyksessä läpinäkyviin pusseihin ryhmitellyt koristeet. Niistä on sitten helppo valita, mitä koristeita otan käyttöön. 

Osa koristeista on sellaisia, joita emme ole laittaneet esille vuosiin, mutta joista on paljon kivoja muistoja lasten pikkulapsiajoilta. Joku joulu on taas erityisen kiva koristaa vaikka pieni kataja näillä leluaiheisilla puukoristeilla ja silloin on kiva, kun ne on pakattu kaikki yhteeen pussissa. Nautiskeluja talviseen viikonloppuun!