Food: Italialainen ruoka 11.1.2014

Ensilumen aikaan

Teksti: inspirations

Juuri nyt ei onnistuneeseen lauantai-iltaan tarvita paljoakaan. Ensilumi on viimeisten tuntien aikana pikkuhiljaa leijjaillut ja peittänyt maan valkoiseksi. En muistanutkaan, miten rauhallinen tunnelma siitä tukee.

Pari herkullista makua lautasella. Parmesaani ja pähkinät. Lasillinen pehmeää punaviiniä. Kynttilät ja hyvää musiikkia. Siinä on jo tarpeeksi aineksia aika täydelliseen lauantai-illan hetkeen.

Perimätiedon mukaan parmesaania on valmistettu samanlaisena jo 1200-luvulta asti, eikä ihme. Voisiko ihanampaa ja täyteläisempää juustoa olla? Pieni pala Italiaa kotisohvalla on aika helposti järjestetty 🙂

Parmesaaninautinnon jälkeen houkuttelen vielä miehen iltakävelylle ihailemaan lumimaisemaa ja haukkaamaan happea. Oletko huomannut, miten hiljaiseksi ja pehmeäksi lumi muuttaa ympäristön äänimaailman? Rentoa lauantai-iltaa!