Food: Yrtit

Hetki keskitalven aringossa

15.1.2014 Teksti: inspirations
Talvi muuttui hetkessä raikkaaksi ja tammikuiseksi Helsingissäkin. Valkoinen maisemat, pakkasaamut ja aurinkoiset päivät pääsivät melkein yllättämään meidät pohjoisen asukkaat. Ainakin itse olin jo ehtinyt tottua ajatukseen eurooppalaisesta talvi-ilmastosta ja syyspukeutumisesta. Vaihtelu on minulle aina mieluisaa ja nyt on taas kiva nauttia kerrospukeutumisesta, lumen narskunnasta kenkien alla ja pakkasen nipistelystä poskella.

Kirpeä tammikuu tarjoaa myös paljon aktiivista toimintaa niin töissä kuin kotonakin. Pieni hetki iltapäivän auringonvaloa keittiön pöydällä houkutteli kuvaamaan keväisen tuoreen basilikan vanhassa mummolasta perityssä puuastiassa. Sen alkuperäinen tarkoitus on ollut viljan kerääminen ja säilöntä. Basilikan tuoksu on vastustamaton ja se kruunaa salaatit ja talviset vihanneskeitot ihanalla maullaan. Pian aloitan taas kasvun ihailun ja vitamiinien ja vehreyden tuottamisen itujen kasvattamisella. Raikasta tammikuista keskiviikkopäivää.