Käsityöt ja taide

Villasukkakori

4.2.2014 Teksti: inspirations
Omaan kotiin kuuluu sellaisia pieniä asioita, jotka tekevät kodista kodin. Yksi meidän kotoisuusjuttumme on villasukkakori. Tytär tuli muutama vuosi sitten kaveriltaan kylästä ja kertoi, miten mahtava villasukkakori heidän eteisessään oli. Sieltä voi aina penkoa haluamansa villasukkparin heti kotiin tullessaan – tai ulos lähtiessään. Ajatus oli minusta ihanan liikkis ja jäi takaraivooni.
Viime kesänä löysin mummolasta kaikenlaisia aarteita. Tämä vanha isosisäni tekemä pärekori oli heti ihan selvästi tuleva villasukkakori eteiseemme. Sen kehykseksi ja kaveriksi löytyi samaiselta mummolan vintiltä vanha sopivasti aikaa ja maalikerroksia nähnyt tuoli. Nyt meillä on vuoden verran ollut eteisessä kätevä tuoli ja sen alla ikioma villasukkakori, josta ei enää luovuta. Kori on aktiivisessa käytössä aina keskikesän hellepäiviä lukuunottamatta. Oikean väristen villasukkien valitsemisesta onkin tullut kiva kotiintulo- ja uloslähtörituaali.

Villasukat ovat minusta muutenkin yksiä ihanimmista vaatekappaleista ja ehdotommasti kylmän kauden positiivisia juttuja. Nykyaikaisista jojoba- ja aloevera-langoista neulotut sukat tuntuvat täydellisen pehmeiltä ja hoitavilta jaloissa ja värejä on joka lähtöön. Tytär toivoi ihan oma-alotteisesti vuosia sitten joululahjaksi uusia villasukkia ja siitä asti ne ovatkin lisääntyneet vauhdilla. Nykyään olemme onnellisessa villasukka-asemassa, kun naapurissa asuva ystävä on sekä neulonut meille monia toinen toistaan ihanampia villasukkia ja opettanut minullekin täydellisesti istuvan mallin neulomisen.