style: Lahjat ja tuliaiset

Tuliaisvinkkejä talven vierailuille

7.2.2014 Teksti: inspirations
Viikonloppu on alkamassa ja ystävänpäiväkin lähestyy. Helmikuu on aktiivista aikaa veirailla ystävien kanssa. Talviloma ja -matkat ovat vasta tulossa, samoin kevään mökkeily- ja veneilykausi, jolloin viikonloput ovat kaikilla aika varattuja. Helmikuu on ihanteellista aikaa tehdä pieniä piipahduksia ja pitkiä illallisvierailuja sukulaisten ja ystävien kesken. Joulun aikaan kirjoitin tänne blogiin kauniista paketeista ja ihanista ruokalahjoista. Tietysti pullo hyvää viiniä tai kuohuvaa tai kaunis kukkakimppu ovat  aina ihania tuliaisia antaa ja saada, mutta nyt vinkkaan parista muustakin kauniista tuliaisideasta, joista itse tulin juuri kovin iloiseksi. 

Olen intohimoinen kynttilöiden polttelija. Koska kynttilöitä kuluu meillä niin paljon, hankin niitä yleensä edullisesti eli ison Ikean kassillisen erilaisia valkoisia kynttilöitä yhdessä servettilastin kanssa. Harvemin satsaan erityisen kauniisiin tai arvokkaampiin kynttilöihin itse. Siksi ilahduin kovasti saadessani kauniita Riviera Maisonin hopeasineteillä varustettuja käsintehtyjä kynttilöitä. Niitä tulee varmasti polteltua vähän hillitymmin – ja todennäköisesti ne vilahtelevat pian erilaisissa asetelmissa täällä bogissakin. Asetelmakauteni kun on aina keskellä talvea kuumimillaan 😉 

Niin kuin yleensäkin ruoka- ja juomalahjat, on myös tee ihana tuliainen. Koska en juo kahvia, on glögikauden hiivuttua tee taas ehdoton suosikkini kuumaksi juomaksi. Pentik on tehnyt erityisen tuliaisteen, joka myös pakataan liikkeessä Pentikille tavaramerkiksi tulleeseen erityisen kauniiseen rusettiin ja sellofaaniin. Tuliaistee on mustaa teetä, joka on maustettu mustaseljan ja kvittenhedelmän aromeilla. Lisänä kuivattuja appelsiininkuoren ja ananashedelmän paloja sekä ohdakekukan terälehtiä. Tuoksu ja maku ovat juuri niin herkullisia kuin mitä tekstikin lupaa ja tuovat lisäksi häivähdyksen kaivattua eksotiikkaa pohjoisen talvemme keskelle.