style: Sisustus

Inspiraatiolähteet säilöön

28.2.2014 Teksti: inspirations
Usein inspiraatioita kokkauiluun, sisustukseen, remontointiin ja puutarhaan on ihanaa etsiä ja selailla blogien, instojen ym. lisäksi sisustus-, keittiö-, muoti- ja puutarhalehdistä. Vaikka tykkään myös kierrättää niitä, on aika monia, joita on kiva säästää myöhempiinkin selailuihin. Jo hetken aikaa olin miettinyt sopivaa sälytyspaikkaa pinoihin kertyville lehdilleni. Sitten tajusin, että samalla tavalla kun meillä on yöpöytinä vanhoja puisia hedelmäkoreja, voisin hyödyntää suuren rosoisen mummolan perunakellarista löytämäni perunalaatikon. 
Tuuletin siitä kellarin tuoksun pois, pesin koko laatikon kunnolla ja kiinnitin isot Ikeasta löytämäni renkaat pohjiin. Nyt se imaisee uskomattoman määrän lehtiä ja liikkuu kätevästi tarpeen mukaan paikasta toiseen. Peruna- tai siis lehtilaatikossani on juuri sitä sympaattista pitkän käyttöajan tuomaa kerroksellisuutta ja kuluneisuutta, jota pieninä annoksina ympäristööni kaipaankin. 
Polttelen kynttilöitä kesät talvet pöydillä ja lyhdyissä, sisällä ja ulkona ja niitä on hyvä olla aina helposti saatavilla. Lehtien lisäksi laatikosta löytyi sopivat koloset myös eri kokoisten kyttilöideni kokoelmille.