Food: Juhlaruuat

Synttäreitä, kihlajaisia ja Naistenpäivää

8.3.2014 Teksti: inspirations
Tähän viikkoon on meillä mahtunut monta pientä juhlahetkeä jo ennen Naistenpäivääkin. Keskiviikkoiltana pääsin itse kivojen muistamisten kohteeksi synttärin kunniaksi. Mies teki ihanat herkut illalla ja mummikin haettiin syömään – olenhan syntynyt äitini nimipäivälahjaksi eli pieni tuplajuhla saatiin taas vietettyä.
Minun pakettitaituri oli pakannut kamerakaluston paranteluja suloiseen muotoon. Taas kerran tuli myös iloisesti yllätyttyä ihanista itsetehdyistä pehmolahjoista ja herkkumuistamisista.
Torstaina kilisteltiin kihlajaispäivän kunniaksi. Muisteltiin, miten hauska itse kosintahetki ja kihlajaispäivä olivat aikoinaan Teksasissa El Alamossa – siis nykyisessä San Antoniossa, jossa miehen mukaan teksasilaiset aikoineen saivat itsenäisyyden, jonka mieheni sitten samassa paikassa menetti. Silloin oli aiheesta 100-vuotisjuhla käynnissä.  
Todettiin myös olevamme aika onnekkaita, kun kaikkien näiden vuosien jälkeen on vieläkin niin kivaa yhdessä. Ehkä vastakohdat ovat onnistuneesti täydentäneet toisiaan ja jopa onnistuneet tartuttamaan omia piirteitään toisiinsa 🙂
Ja siitä pästiinkin perjantaihin, tyttären 15-vuotispäivään. Voi kuinka muistan olleeni ”ihan juuri” itsekin 15-vuotias – ja miten mahtavassa iässä tuon ikäinen teini on! Tyttö osasi ottaa kaiken irti juhlapäivästä ja tilasi jo edellisenä iltana valmiiksi sänkyyn aamiaisen.
Arkiaamun synttäriaamisessa oli mm. kerrospirtelö, jonka tarkeman ohjeen varmaan saan tänne blogiinkin laitettua vähän myöhemmin. 
Eilen illalla yritettiin kovasti saada koko perhe yhtä aikaa ulos syömään pitkästä aikaa. No, ei se pojan treenien takia onnistunut, mutta mies sai kuitenkin seurakseen meidät molemmat viikon synttärisankarit. Valittin aikaiseksi ja aika pikaiseksi illallispaikaksi Bulevardin Dennis, josta tytär sitten jakoi matkaa ystäviensä kanssa illan ”oikeisiin” juhliin.
Oli muuten minulle ihan ensimmäinen kerta Dennisissä, joka on joskus 70-luvulla saanut alkunsa Turusta. Tilasin naudanpihvin kasviksilla, joka oli todella positiivinen yllätys. Liha oli juuri sopivaa, öljyssä paahdetut paprikat herkullisia ja tuore rucola ja mahtava kimpale pehmeää buffalon mozzarellaa kruunasi mahtiannoksen, joka oli juuri niin iso kuin kuva antaa ymmärtää. 
Ravintolassa muistelin, kuinka yritykseni kuljettaa buffalon mozzarellaa viime Firenzen reissusta epäonnistui pahasti. Nyt tätä kirjoittaessani juuri kilahti puhelimessa viesti, kun Lapin naton (miehen sisko) kanssa vaihdellaan naistenpäiväonnitteluita, ja sain samalla vinkin, että Pirkalla on mustassa neliöpaketissa buffalon mozzarellaa. Sitä täytyykin kokeilla.
Ja nyt mies huutelee, että Ahvenanmaalla on tänään mitattu + 9,7 asteen lämpöennätys. Pian on ystävä tulossa Naistenpäivän kilistelylle. Saa nähdä, nostammeko tuolit takapihan aurinkoon 🙂
Ihanan aurinkoisen viikonlopun ja Naistenpäivän jatkoa!