Food: Hedelmät

Taaperotouhuilua ja hedelmätikkareita

21.3.2014 Teksti: inspirations
Meillä oli taas iloinen tunnelma ja kivaa energiaa talossa, kun saatiin pikkumies illaksi hoitoon. On kyllä aika huvittavaa, miten kaikenlaiset pärinää pitävät ja liikkuvat laitteet voivatkin olla niiiiin kiinnostavia. Meiltähän löytyi oikea aarre valkoisten komeron ovien takaa. Pyykinpesukone ei ole tainnut olla aikaisemmilla kyläilykerroilla päällä ja se jaksoi kiinostaa koko pesuajan. Välillä haettiin muutakin yleisöä paikalle ihmettä seuraamaan. Sanavaraston uusi tulokas jännä oli kyllä monet kerrat käytössä. Ja kannattihan tämä mahtava näytös seurata huolellisesti, kun loppushow huipentui vielä piippaukseen (melkein yhtä hieno kuin peruuttavilla rekoilla) ja valoihin, jolloin pääsi painamaan nappulasta itse. 

Siis oikeasti, niin siinä vain käy, että tällaiset taaperoiden pikkuasiat alkavat olla omasta näkökulmasta ehkä maailman hauskimpia, kun omat lapset ovat jo kasvaneet niin paljon isommiksi 🙂
Ruokailussa mentiin aika perussetillä; jauhelihaa, juustoraastetta ja raejuustoa sekä erilaisia värikkäitä kasviksia. Hauskinta oli tietenkin osallistuminen ja annosten kokoaminen yhdessä.
Sitten päätettiin tehdä ananaksesta siivuja, joilla voisi herkutella illan mittaan. Ananas on minusta tosi kaunis hedelmä, jonka ulkonäöstä, mausta ja tuoksusta tulee aina iloinen ja kesäinen fiilis. 

Isäntä valtuutettiin leikkaamaan siivut keraamisella veitsellä, joka olikin joululahjasetissä pikkumiehen äidiltä – eikä tosiaan mikään taaperoiden käsiteltävä väline. Tämäkin oli erittäin kiinnostava operaatio seurattavaksi.

Siivut aseteltiin huolellisesti yhdessä suurelle valkoiselle laatalle ja viereen söpöt servetit ja hammastikut. Ananastikkarit hävisivätkin illan mittaan koko perheen ja pikkuvieraan suuhun.

Iltaan mahtui kaikkea kivaa touhua, siis muutakin kuin hienon pyykinperun seuraaminen; ulkoilua leikkipuistossa leikkimistä, soittamista, lukemista ja tietenkin valokuvaamista – Ihanaa, taas nappuloita, valoja ja surinaa 🙂

Ja kivaa, taas ollaan tultu perjantaihin. Koti on jo siisti ja aurinko paistaa eli tästä on hyvä aloittaa hyvä viikonloppu! Tänä iltana onkin tiedossa isompien poikien tohinoita, kun oma poika tuo kavereitaan meille iltaa istumaan 🙂 Eiköhän me miehen kanssa pinkaista nyt lenkille. Pirteää perjantai-iltaa!

Ananas on makea ja sisältää 82 g hh/100 g, mutta pari tällaista siivua kerralla sopii ihan hyvin VHH-ruokavalioon ja sisältää alle 20 g hh.