arvonnat ja yhteistyö

Ihanan raikas ja kirpeä verigreippismoothie

25.3.2014 Teksti: inspirations

*Yhteistyössä Kitchen Aid*

Pirteyttä, energiaa, antioksidantteja, vitamiineja, kyllä kiitos. Ihanat tuoreista vihanneksista ja hedelmistä hurautellut smoothiet ovat meillä oikeastaan joka päiväisessä ruokavaliossa aamiaisina, välipaloina ja iltapaloina. 
Ne korvaavat meillä viljatuotteet, koska leipää en osta oikeastaan ollenkaan, mutta mahtavia määriä salaatteja, juureksia, vihanneksia ja hedelmiä. Ne ovat niin kauniin värisiäkin, että toimivat ihanan energisinä silmän ruokina jo pöydillä.
Tähän smoothieen tuli verigreippi, kiivi, reilusti baby-pinaattia, mustikoita ja luonnonjogurttia. Lopputulos on raikas ja ehkä vähän kirpeäkin. Sopii hyvin vaikka aamiaiseksi tai reippaan lenkin jälkeen.
Kerroin aikaisemmassa postauksessa viime viikolla meille muuttaneesta uudesta keväisen vihreästä Kitchen Aidista ja sillä hurauttamastani ensimmäisestä tuotoksesta, vihersmoothiesta. 
Sen jälkeen meillä on tehty ahkerasti erilaisia herkkuja ja opittu lisää sinänsä tosi helppokäyttöisen laitteen toiminnoista. Esimerkiksi tällainen smoothie, jossa on hedelmäpaloja, kannattaa hurauttaa ensin pilkkuritoiminnolla, jonka erottaa helposti veitsisymbolista. Vasta sen jälkeen kuohkeutustoiminnolla, jossa on pirtelömukin kuva. Kuvasymboliset painikkeet helpottavat käyttöä ja tekevät siitä hauskaa.
Smoothien pinnalle ripottelen mielelläni vaikka siemeniä ja kokonaisia marjoja, tässä mukissa on auringonkukan ja kurpitsan siemeniä ja kuivattuja Goji-marjoja.
Muutama mangopala antaa pirtelölle eksoottista makeutta, meloni taas on ihanan raikasta ja vie hyvin janon. Avokado uppoaa smootheissa myös hyvin heille, jotka eivät sen mausta muuten piittaa – tosin itse himoitsen avokadoja ja siksi tykkään syödä niitä salaateissa paloina.

VHH raikas verigreippimustikkasmoothie, alle 30 g hh/annos:
Kahdelle

2 dl luonnonjogurttia
1 verigreippi
1 kiivi
1,5 dl mustikoita
reilu kourallinen babypinaattia

Pinnalle
1 rkl Goji-marjoja
2 rkl kurpitsan ja auringonkukan siemeniä

Koristeeksi
siivu kiiviä ja vrigreippiä

Kuori ja paloittele verigreippi ja kiivi. Hurauta tehosekoittimessa tasaiseksi smoothieksi. 

Kommentit (3)

Moikka Anni ja Sanniina! Sain tuon tehosekoittimen tosiaan blogin kautta. Sen ohjehinta minusta on hieman alle 300 eur eli onhan se hinnakkaampi verrattuna moniin blendereihin. Aikaisemmin meillä on ollut edullisia tehosekoittimia, jotka ovat aina kestäneet pari vuotta. Tähän astisen kokemuksen perusteella voisin sanoa, että tämä tuntuu tosi kestävältä. Runko on valettua metallia. Kannu on kestävää lasia, ihanan suuri ja kätevän muotoinen. Sen kansi on joustava ja "kumimainen". Ääni ei ole hiljainen, mutta lopputulos syntyy nopeasti ja on ollut aina hyvä. Kaikkia toimintoja en ole vielä edes testannut, kun olen jumittunut ihanien smoothien tekemiseen : ) Jo nyt voisin sanoa, että jos käyttöä on päivittäin ja tykkää tehdä myös esim. jäisiä smootheja, kannattaa harkita Kitchen Aidin hankkimista.

Kiva tuo blenderi! Mitä tuo maksaa? Onko hiljainen käyttää?

Ostin juuri tuon samaisen Stokkan kantiksesta vähän yli 200 eur.

Moikka Anni ja Sanniina! Sain tuon tehosekoittimen tosiaan blogin kautta. Sen ohjehinta minusta on hieman alle 300 eur eli onhan se hinnakkaampi verrattuna moniin blendereihin. Aikaisemmin meillä on ollut edullisia tehosekoittimia, jotka ovat aina kestäneet pari vuotta. Tähän astisen kokemuksen perusteella voisin sanoa, että tämä tuntuu tosi kestävältä. Runko on valettua metallia. Kannu on kestävää lasia, ihanan suuri ja kätevän muotoinen. Sen kansi on joustava ja "kumimainen". Ääni ei ole hiljainen, mutta lopputulos syntyy nopeasti ja on ollut aina hyvä. Kaikkia toimintoja en ole vielä edes testannut, kun olen jumittunut ihanien smoothien tekemiseen : ) Jo nyt voisin sanoa, että jos käyttöä on päivittäin ja tykkää tehdä myös esim. jäisiä smootheja, kannattaa harkita Kitchen Aidin hankkimista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *