Food: Hedelmät

Vuoden ensimmäinen lounas auringossa

18.4.2014 Teksti: inspirations
Voi miten ihana pääsiäisloman ensimmäinen päivä! Aurinko lämmitti kuin kesällä. Tyttö valmistui ekaan SM-finaalipeliin bigsuissa kuistilla. (Valmistautuminen oli onnistunut, koska peli voitettiin hienosti). Siellä nautiskeltiinkin tämän kevään ensimmäiset herkkulautaset lintujen sirkutellessa kaikkialla. Voi aaaahhh!! Tätä on tosiaankin odotettu. 
Nakkasin jo pari viikkoa sitten ensimmäiset mininarsissit kuivuneina kuistin pöydälle. Pari iltaa sitten vilvottelin kuistilla saunan jälkeen ja taittelin samalla kuivat kukat pois ja tänä aamuna ne olivat taas täydessä kukoistuksessaan juuri sopivasti pääsiäisen kunniaksi. Kuinkahan monta kierroksta ne jaksavat kukkia?
Sisällä on nyt isompia narsisseja maljakoissa. Yksi katkennut pääsi tyttären tarjotinta koristamaan. Narsissi on aina ollut kaikessa hempeydessään ja kevään keltaisuudessaan yksi lempikukistani. Ehkä siihen vaikuttaakin juuri koko keväinen ajankohta ja luonnon herääminen –  ja varmaan myös kiehtova Kreikan mytologian tarina Narcissuksesta, joka oli niin rakastunut onaan peilikuvaansa, ettei voinut lopettaa sen tuijottelua veden pinnasta, ja lopulta paikalle kasvoikin narsissi. 

Uudet narsissit sujautin oven eteen suuriin ruukkuihin keskelle talven havuja, joista muodostuikin niiden ympärille hauska pesä. Varmaan nämäkin kaunokaiset avaavat kukkansa jo huomenna.

Löysin tosi maukkaita tuoreita mansikoita kaupasta. Mansikat saavat toimia meillä mämmin sijaisena ; ) Ei ehkä kaikkein tyypillisintä pääsiäisen ajan herkuttelua, mutta nyt pääsiäinen onkin tavallista myöhemmin.

Vaikka usein toivon, että kesä olisi ikuinen, niin toisaalta silloin ei päästäisi nauttimaan näistä ihanista kevään ihmeistä. Ensimmäisistä suloisista nupuista ja pienistä ruskeiden lehtien seasta nousevista kukkasista <3 
Pitkästä aikaa rairuoho, tai oikeammin vehnä, on meillä tänä vuonna ihan oikeassa rytmissä. Välillä se on ollut jo pääsiäisenä ihan liian venähtänyttä ja välillä olen ollut auttamattomasti myöhässä. Näköjään tasan viikon mittainen kasvukausi on  juuri sopiva. Parin päivän päästä nämä heinäset ovat ihan täydellisiä tipuille ; )
Virpojilta saadut hienot koristellut oksat muuttivat jo pihapöydälle, kun monet pajunkissat venähtivät jo isoiksi ja alkoivat varista pöydälle. 
Nyt meillä onkin alkamassa tyttären kanssa pitkästä aikaa kahdestaan leffailta, eli herkkujen valmistelua ja sohvailua hyvän leffan merkeissä tiedossa. Eiköhän tällä valmistelulla huominenkin finaalipeli mene hyvin ; )
VHH-herkkulautanen  vaikka aurinkoiseen kevätpäivään, alle 20 g hh/annos:

Kuorittuja ja pilkottuja hunajamelonin siivuja
tuoreita mansikoita
reilu pala Brie-valkohomejuustoa
muutama siivu ilmakuivattua kinkkua
Lasi vettä raikastettuna parilla pakastetulla mansikalla