Food: Aamiaiset

Aurinkoisia aamiaisia ja Suomen mestareita ; )

21.4.2014 Teksti: inspirations

Pitkiä, aurinkoisia brunsseiksi venähtäneitä aamiaisia on nautiskeltu näinä lomapäivinä. Nämä pääsiäisenkeltaiset smoothiet ja munakkaat pääsin nauttimaan eilen aamuna kahdestaan pojan kanssa. Äidin onnea, koskahan on viimeksi vastaavaa laatuaikaa ollut tarjolla ; ) 

Yleensä poika lähtee ripeään tahtiin aamuisin treeneihin tai pelikaudella peleihin. Tai sitten on jo omilla teillään. Mies kävi laskemassa veneen saaristossa ja minä jäin torstaista sunnuntaiaamuun yhden naisen huoltojoukoksi nautiskelemaan junioreiden seurasta vapaapäivinä ja hoitamaan kokkaamisia ja tyttären peleihin kuljetuksia. Pariin päivään mahtuikin kivoja kahden- ja kolmenkeskeisiä ruokailuja, nautiskeluja ja leffailtoja, äidin onnea siis : )
Kuuma, aurinkoinen aamu houkutteli tekemään trooppiset pirtelöt kookosmaidosta, ananaksesta ja päärynästä. Meillä on tainnut olla pöydässä pojan syntymästä asti jokaisena pääsiäisaamuna tämä Marimekon kirkkaan keltainen pöytäliina. Ja aina se saa yhtä iloisen ”Ai niin, tämähän on meidän pääsisäiliina”- muiston ja hymyn huulille. Munakkaatkin tein tavallistakin keltaisemmiksi, täytteeksi fetaa, keltaista paprikaa ja tuoreita yrttejä. Kaveriksi raikasta ananasta.
Hamstrasin paljon tuoreita kukkia kotiin vapaapäiviksi. Värililjat aukesivat juuri pääsiäisaamuksi ja paljastuivat aivan hailean vaalean vihertäviksi, hennon kaunis ja aika harvinainen sävy kukissa. Aamiaisen aikaan tyttökin sujahti kotiin eilen alkaneelta reissultaan. Mittari näytti suojaisella kuistillamme hellelukemia ja tyttö nautiskelikin aamiaisen uikkareissa kesäisissä tunnelmissa.
Nautiskeluun oli aihettakin eilisen säbäfinaalin ja sen jälkeen jengin kanssa vietetyn saunaillan ja yökyläreissun jälkeen. Palkintona koko jengin mahtavasta kaudesta ja monen vuoden työstä tuli upeasti voitettu SM-kulta!! 

Onnea kullasta äidin omalle kullalle ja kaikille upeille ja superkivoille jengikavereille!!


Pirtelöt sujautin taas Kitchen Aidin omenanvihreällä blenderillä, jonka keväinen väri on kuin pääsiäiseenkin tehty. Laitoin hedelmät aika suurina paloina kannuun ja hurautin koko lastin ensin pikkkomistoiminnolla ja vasta sitten smoothie-toiminnolla kuohkeaksi. 

VHH trooppinen smoothie, alle 30 g hh/annos:
Kahdelle

1 päärynä
pari siivua ananasta
2 dl paksua turkkijogurttia
1 dl kookosmaitoa
1 dl vettä

VHH fetamunakas alle 10 g hh/annos:
Yhdelle

Voita ja oliiviöljyä paistamiseen
3 munaa munakkaaksi
reiiu pala fetaa kuutioina
reilusti punaleima Emmental-raastetta
tuoreita yrttejä; basilikaa, timjamia, ruohosipulia

Kommentit (5)

Hei ja kiitokset onnitteluista, vien perille ; ) Kitchen Aidin Blenderin hinta on 250-300 euron välillä riippuen kaupasta eli ei tosiaan edullisimmasta päästä, mutta todennäköisemmin paljon kestävämpi kuin moni edullinen versio. Jäisiä marjoja ja hedelmä- ja jääpaloja pystyy hyvin käyttämään, siitä aiheesta onkin seuraava postaus tulossa.

Onnea Suome nmestarille!! Tuo smoothey näyttää niin namilta, pitääkin kokeilla. Ja blenderi on ihanan kesäisen värinen!! Mietin itsekin Kitchen Aidin hankkimista, kun smootheja tulee tehtyä melkein joka päivä.

Hei Johanna! Kiitos onnitteluista, vien perille onnelliselle mestarille ; ) Olen ollut tosi tyytyväinen tuohon blenderiin ja itse tulee tehtyä herkullisia juomia ja smootheja entistä enemmän. Jos sinullakin on noin säännöllinen tarve, niin suositelen kyllä Kitchen Aidia. Ja väriskaala on ihan huippu! Mukavaa viikonloppua!

Onnea vielä mestarille! Tuo blenderi näyttää tosi kätevältä, hinta about?

Ja pystyykö tuolla tekemään myös jäisistä marjoista, eli miten hyvin kestää?

Hei ja kiitokset onnitteluista, vien perille ; ) Kitchen Aidin Blenderin hinta on 250-300 euron välillä riippuen kaupasta eli ei tosiaan edullisimmasta päästä, mutta todennäköisemmin paljon kestävämpi kuin moni edullinen versio. Jäisiä marjoja ja hedelmä- ja jääpaloja pystyy hyvin käyttämään, siitä aiheesta onkin seuraava postaus tulossa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *