arvonnat ja yhteistyö

Kauniit ja toimivat kylppärit

5.6.2014 Teksti: inspirations
Ehkä joku muistaa, kun pääsin keväällä kuvaamaan ja tekemään ruokapostauksiakin kauniiseen taloon, jossa minut hurmasi pikkuruinen koira. Sieltä tekemäni postaus Lohisalaattia Provencen tyylin keittiössä onkin ollut tosi suosittu. Nyt kaivelin arkiston kätköistä kuvasetin samaisen talon kauniista ja toimivista kylpy- ja pesuhuonetiloista. 
Uutta talon rakentaessa tai vanhaa remontoidessa saniteettitilojen kohdalla tulee huomioida paljon enemmän asioita kuin monissa muissa tiloissa. Märkätilojen tekeminen on kallista ja lopputuloksesta halutaan mahdollisimman laadukas, toimiva ja ajaton. Minusta tässä talossa siinä ollaan onnistuttu erinomaisesti. Materiaalit ovat ajattomat, kauniit, selkeät ja monen makuun sopivat. Suuret valkoiset laatat saavat kontrastia lämpimistä puupinnoista ja luonnonkivisistä yksityiskohdista. Materiaalit luovat taustan ja mahdollisuuden niin selkän minimalistiselle kuin runsaamman romanttisellekin viimeistelylle.
Kun koko talon sisustukseen on kiinnitetty erittäin paljon huomiota, on samaa linjaa ilahduttavasti jatkettu myös pesutiloissa. Tyylikkäät viheristutukset ja pienesineet, kiinteät ja irralliset, kauniit ja kekseliäät yksityiskohdat tuovat pesutilat talon muiden tilojen kanssa eheäksi kokonaisuudeksi. Samalla näistäkin huoneista tulee sisustuksen avulla erityisen viihtyisiä, mitä ei ehkä ole Suomessa kovin usein toteutettu näin huolellisesti. 
Saunan yhteydessä on suuri ja valoisa pesuhuone, johon tulee luonnon valoa ikkunasta. Huoneessa on tilaa niin pyykkien kuin asukkaidenkin huollolle. Pesukone-kuivausrumputornille on oma tilansa samoin kuin modernille hierovalle höyrysuihkukaapillekin.

Minä tietysti meri-ihmisenä ja kivikeräilijänä ihastuin erityisesti näihin luonnonkivisiin kauniisiin yksityiskohtiin. Ne tuovat lämpöä ja persoonallisuutta selkeisiin tiloihin.

Ihastuin myös siihen, että tässä talossa sisus on toteutettu hyvällä maulla ja samalla pilke silmäkulmassa.  Huumoria ei ole koskaan maailmassa liikaa ja on ilahduttavaa, että kodissakin nousee hymy huulille eri tilojen hauskoja tekstejä, pikkupatsaita ja korsteita katsellessa. 

Tämä hurmaava koti etsii uutta omistajaa. Talo sijaitsee hulppealla paikalla golf-kentän äärellä ja sitä voi käydä lähemmin katselemassa kuvista täällä tai paikan päällä ihan itse.

Kommentit (1)

Kivoja ideoita! Suunnittelen juuri kylppäriremonttia ja olen miettinyt jotain hauskaa yksityiskohtaa valkoisiin tiloihin. Luonnonkvet voisivat toimia hyvin. Kiitos!

Kivoja ideoita! Suunnittelen juuri kylppäriremonttia ja olen miettinyt jotain hauskaa yksityiskohtaa valkoisiin tiloihin. Luonnonkvet voisivat toimia hyvin. Kiitos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *