Käsityöt ja taide

Tuliaisia mereltä kasvihuoneeseen

14.6.2014 Teksti: inspirations
Viime viikonlopuna ulkosaaressa keräilin kimpun kauniita, kovia ja pitkiä meren rantakalliolle tuomia kuivia kaisloja. Voi miten kauniita ne ovatkaan ja niistä voisi tehdä vaikka mitä kaunista kodin sisustukseenkin.

Keskelle karua rantakivikkoa kallioiden väliin kasvaa joka kesä pikkuruinen vihreä heinäkeidas. Katkaisin siitä pari kortta, joilla solmin kaislani paketiksi veneellä ja autolla kotiin kulkemaan.

Oljet pääsivät kasvihuoneeseen tukemaan hyvään kasvuvauhtiin päässeitä tomaatteja, kukrkkuja ja paprikoita. Ajattelin jo viime kesänä, että kuivista kaisloista saisin kaikkein kauneimmat tukikepit ja nyt ne odottelivat minua jo rantakivillä.

Nyt aina kun kastelen vihanneksia kotona, muistan tämän maiseman, josta kaislat ovat kotoisin. Tämä idea ei varmaankaan ylittäisi niksipirkan julkaisurimaa, mutta minusta kaislat ovat vaan niin huikaisevan kauniita ja kuvauksellisiakin.

Nyt ne ovat jo uudessa ympäristössään kotipihan kasvihuoneessa hoitamassa tehtäväänsä tukikeppeinä, ja tosiaan kauniita ovatkin. Toivottavasti ne myös tuovat hedelmällistä energiaa mereltä ja auttavat kasveja tuottamaan mehkkaan sadon ; )

 Ihanaa ja ulkoilun täyteistä kesäviikonloppua!