Food: Pikkupalat

Helpot, terveelliset ja säilyvät naposteltavat mökille

18.6.2014 Teksti: inspirations
Eilisen postausta kirjoittaessani huomasin säilyttäväni valikoimaa erilaisia vähähiilarisia makupaloja ja ruoka-aineita mökin kaapeissa. Saaresta ei kannata kuljettaa ruokaa turhaan veneessä edestakaisin. Sieltä pois ollessamme emme kuitenkaan pidä jääkaappia päällä sähkökatkosten ja turhan energiankulutuksen takia.
Niinpä keräsin tämän postauksen loppuun listan omista sellaisista herkkunaposteltavistani, joita pyrin pitämään saaressa kaapeissa aina varastossa. Niitä voi helposti lisätä erilaisiin ruokiin tai napostella ihan sellaisenaan.

Listalta paria ruokaa käytin myös tämän postauksen annoksissa; mustia säilöttyjä luomupapuja sekä reilun kaupan pussitettuja cashew-pähkinöitä. Pavuista saa hyvän ja proteiinipitoisen lisän vaikka salaattiin, kastikkeeseen tai keittoon.
Viime viikolla ilma oli lämmin ja salaatteja teki mieli. Sain ystävältä keväällä lahjaksi avokasoöljyn, jonka vein nyt saareen kesän herkkuhetkiin. Laadukas öljy on maukasta, enkä halua kuumentaa sitä, jotta sen hyvät ravintoaineet säilyvät. Niinpä se on kuin tehty salaattikastikkeeksi ihan sellaisenaan tai yhdessä hyvän balsamietikan kanssa.

Paistelin kerralla ison satsin ohuita chilisiä ja pippurisia jauhelihapihvejä, joista riitti pariinkin ruokailuun, kun olimme kahdestaan mieheni kanssa.

Hyvä je helppo yhdistelmä syntyi jauhelihapihveistä, Aura-juustosta ja mustista pavuista, jotka ovat valmiita syötäviksi vain huuhtelun jälkeen. Salaattiin laitoin muutaman viinirypäleen homejuuston pariksi ja kourallisen cashew-pähkinöitä ja oliiveja.

Huom. muistuttelen edelleen osallistumaan upeaan, lähes 300 € arvoisen Kitchen 

Aidin Artisan-tehosekoittimen arvontaan sunnuntain  

postauksessa täällä. Valittavana yli 10 kaunista väriä <
Samoja pihvejä Auralla syötiin vielä illalla pitkän päivän ja saunan jälkeen. Silloin salaatti oli kokonaan tuoreista aineista ja siitä löytyi salaattivihannesten lisäksi kevätsipulia, retiisiä ja litteää persikkaa. Litteä persikka on uusin hedelmälöytöni ja aivan fantastisen makea ja mehukas. Kannattaa ehdottomasti ostaa, jos sellaisia sattuu kaupasta löytymään.

Illallisen jälkeen valahdimme sohvaan, eikä tarvinut kovin montaa minuuttia unta odotella ; ) Sohva saattaa olla aika monen mökkeilijän paikka juhannuksenakin, jos säätiedotuksiin on uskomista. Sinnikkäimmät tietenkin pitävät perinteestä ja juhannuskokosta kiinni. Mutta uimarit ansaitsevat kyllä jo hatunnoston.
Mökillä ilman jääkaappia säilytettäviä VHH-ruokia ja makupaloja:
  • Oliivit, aurinkikuivatut tomaatit, pestot
  • Säilykepaprikat ja artisokat
  • Tummat ja vaaleat pavut ja papusekoitukset
  • Siemenet, pähkinät ja pistaasit
  • Erilaiset riisikakut
  • Erilaiset luomupatukat siemenistä
  • Ihanat haudutettavat teet
  • Kuivaliha ja kuivatut lihasnacksit
  • Makeannälkään tumma suklaa ja light-juomat