Food: Italialainen ruoka

Italialaista herkuttelua Prahassa

11.7.2014 Teksti: inspirations
Prahan hotellimme läheltä, Londynska 135 -osoitteesta, löytyi kiva italialainen ravintola, Don Ciccio Ristorante.  Sen kutsuva terassi houkutteli meidät astumaan sisään iltakävelyltä. Sisätilatkin olivat kauniit ja viihtyisät, mutta lämpimänä iltana halusimme jäädä istumaan vehreälle viiniköynnösten koristamalle terassille. 
Olimme mieheni kanssa kahdestaan liikkeellä. Alkuruuaksi valitsimme kanakeitot. Paikallinen kana on minusta niin paljon maukkaampaa kuin meillä totuttu aika mauton broisku. Keitossa oli hyvä liemi, yrttejä ja vihanneksia ja se oli juuri sopiva ruokahalun herättäjä kylmän, kuivan valkkarilasillisen kanssa.

Pääruuaksi halusin jotain kevyttä ja valitsin Feta-salaatin – tämä kreikkalainen salaatti kun oli yhtenä harvoista vaihtoehdoista italialaisravintolan listalla. Täytyy myöntää, että salaatti oli pienoinen pettymys, varsinkin verrattuna ravintolan laadukkaisiin ja viihtyisiin puitteisiin. En myöskään juuri koskaan muista pettyneeni italialaisen keittiön ruokiin, vaikkei Italiassa oltaisikaan – kuten nyt. Tämä salaatti ei juurikaan poikennut hätäisesti kotona tekemistäni lounasfetasalaateista. Todennäköisesti olisin voinut harkita ateriavalintanikin vähän paremmin ravintolaa ajatellen.

Myöhemmin juttelimme tutun suomalaispariskunnan kanssa. He olivat syöneet samassa ravintolassa erittäin hyvän pihviaterian edellisenä iltana. Eli jos menemme vielä Don Ciccio Ristoranteen, tilaamme varmastikin myös liha-ateriat.

Nälkä kuitenkin lähti, illallinen oli kiva ja viihtyisä rauhallisella terassilla istuskellen. Voisin tosiaan hyvinkin suositella tätä ravintolaa ja mennä sinne itsekin toiste, tuskin kuitenkaan salaatille. 

Kellarikerros oli aivan upea. Valkoinen moderni sisustus sopii hienosti tunnelmalliseen vanhaan holvikaarilla varustettuun kellariin. Lähes kaikki Prahan ravintolat ovat kivijalassa ja niiden sisätilat kokonaan maan alla. Käytäntö on muodostunut jo Venäjän vallan alla, kun ravintoloissa ei saanut soittaa musiikkia ja tanssia – eli tilat turhaan humputteluun oli järjestetty ovelasti maan alle. 
Tässä ravintolassa on terassin ja kellarin lisäksi myös katutason sisätilat, toisin kuin monessa muussa. Tämä kerros on modernisti ja aika juhlavastikin sisustettu kristallikruunuilla, puuterin sävyisillä seinillä ja valkoisilla tekstiileillä.
Vatsat täynnä oli hyvä tehdä vielä muutaman korttelin kävely ennen hotellihuoneeseen vetäytymistä. Täällä ovat ilmat olleet paljon luvattua paremmat, paitsi itse asiassa juuri nyt tätä kirjoittaessani sataa vettä oikein kunnolla ja ropina kuuluu aika rauhoittavasti avoimesta ikkunasta. Tosin toivottavasti tämäkin on ohimenevä kuuro ja pääsemme pian taas miellyttävässä kesäillassa ulos Prahan kaduille. Hyvää viikonlopun akua kesäiseen Suomeen!

Kurkkaa muut Prahan postaukset täällä.  Ja seuraavat reissupostaukset Pariisista täällä.

Kommentit (2)

Hei Lena! Kiitos kommentistasi – juu, olen jo muutamassa päivässä todennut ihan sama. Todella hyvää ja laadukasta ruokaa löytyy Prahasta, kivoja ravintoloita ja edullinen hintataso <3

Praha on kyllä aivan ihana kaupunki ruoan ystävälle…. laadukasta ruokaa saa kun jaksaa etsiä ja hyvällä hinnalla 🙂 Big like!

Kiva postaus!

Hei Lena! Kiitos kommentistasi – juu, olen jo muutamassa päivässä todennut ihan sama. Todella hyvää ja laadukasta ruokaa löytyy Prahasta, kivoja ravintoloita ja edullinen hintataso <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *