people: Bloggaaja

Pariisin Riemukaarella, Arc de Triomphe

2.8.2014 Teksti: inspirations
Pariisin hotellimme on tosiaan pienen kävelymatkan päässä Riemukaaresta. Tullessamme hotellista pitää ylittää Riemukaareen päättyvä katu Avenue de la grande Armé, joka sitten jatkuu Riemukaaresta Champs Élyséenä. Kesken kadun ylityksen on pieni liikenteenjakaja, joka on itse asiassa ainoa paikka, jossa voi ottaa kuvia niin että Riemukaari näkyy kokonaisuudessaan taustalla. Tai no, linssistä riippuen niitä voi ottaa toki lähempääkin, mutta niin valtava monumentti on, ettei ihan helposti onnistu.
Nämä kuvat on juuri siitä liikenteenjakajasta pikaisesti napsaistu eilen illalla. Tänä aamuna tietä ylittäessämme samassa pisteessä oli kuvaaja makuuasennossa ja malleina hääpari sekä heidän upea koiransa. Tilanne oli hieman haastava, koska koko porukka säntäsi pois kadulta aina kun autojono pääsi edellisistä valoista lähestymään.
Pariisissa liikkuessa törmää muutenkin usein hääkuvauksiin. Tämä kuvakin on eilen illalta Riemukaaren edestä. Tosin taustana heidän hääkuvissaan on Riemukaarta suunnilleen saman verran kuin tuossa omassa kuvassani alhaalla. Siksi se liikeneenjakaja onkin niin suosittu ; )
Riemukaaren kaikki yksityiskohdat; patsaat, laatat, tuli ja kaiverrukset ovat upeita ja sinne kannattaakin varata aikaa ihan vain ihmetelläkseen, kierrelläkseen ja nauttiakseen tunnelmasta.

Tällaisissa tunnetuissa matkailunähtävyyksissä olen huomannut, että minua erityisesti kiinnostaa siellä olevat ihmiset. On hauskaa tarkkailla, miten lapset kokevat iloa ihan eri asioista kuin aikuiset. Lähes kaikki haluavat kuvata itsestä ja läheisistään selfieitä onnellisissa tunnelmissa. Hääkuvat ovat tietysti oma lukunsa. Monet istuutuvat syömään eväitä kaikessa rauhassa. Monet halailevat, suutelevat ja hypähtelevät onnesta. Suuri nähtävyys saa lähes kaikki käyttäytymään aivan erilaisella tavalla. Sen kaiken seuraamiseen voisin tosiaan pysähtyä pitkäksikin aikaa, vain imeä sitä positiivista, yllättynyttä ja iloista fiilistä, joka huokuu kaikkialta maailmasta samaan pisteeseen saapuneista ihmisistä samaan aikaan.

Riemukaari, Arc de Triomphe, kertoo pitkää tarinaa. Napoléon Bonaparte aloitti sen rakentamisen vuonna 1806. Napoleon syöstiin vallasta ja Riemukaari valmistui vasta 1836. Sen suunnitellut arkkitehti Jean Chalgrin kaiverrutti siihen Napoléonin sodissa taistelleiden kenraalien nimet. Riemukaari sijatsee keskellä valtavaa liikenneympyrää, josta lähtee 12 katua eri suuntiin, niistä kuuluisin tietysti Champs-Élysées. Riemukaaren alla on metroasema Charles de Gaulle-Étoile.

Riemukaaren iltavalaistus sytytettiin kymmeneltä illalla, jolloin sen ylätasanne oli vielä täynnä ihmisiä. Juu, nuo ”karvat” katolla ovat niitä 😉 Kesällä kahdeksan-yhdeksän aikaan sieltä näkee kauniin auringonlaskun, mutta jonon ja kiipeämisen takia kannattaa varata hyvin aikaa. Ja pian sen jälkeen sitten syttyykin jo kaupungin upea iltavalaistus. 

Ainakin eilen kymmenen aikaan myös Eifel-tornissa pärähti upea valoshow, jolle tämä kuva ei tietenkään tee oikeutta.

Hyvää viikonlopun jatkoa Pariisista!

Kurkkaa muut Pariisin postaukset täällä. Ja edellisen reissun eli Prahan postaukset täällä.