Food: Aamiaiset

Viikonlopun tuhdimpi munakas- ja smoothie-brunssi

6.9.2014 Teksti: inspirations
Kun edessä on taas paljon ulkoilua ja kaikelaista puuhaa, syötiin meillä aamiainen oikeastaan brunssina. Arkiaamiaista tuhdimpanaja ja myöhempään. Sitten lounaskin voi hyvin myöhästyä parilla tunnilla arkipäivän rytmistä ja energiaa riittää silti hyvin.
Noustessani mies oli jo paistamassa muhevia munakkaita tsipulilla, kinkulla, juustolla ja paprikalla. 

Hurautin meille ison kannullisen aamupirtelöä pakastemarjoista, hedelmistä, luonnonjogurtista ja jauhetusta Acai-marjaa, josta saa tuhdin antioksidanttiannoksen. 
Aurinkoiset aamut ja rauhalliset aamupalat ovat niiiiin parasta!! 

Kaipaan aina ruokaan kuin ruokaan tuoreita kasviksia. Munakkaan päälle sopii hyvin tuoreet salaatit ja yrtit. Minusta ne raikastavat ja paranavat munakkaan makua ja tietysti kaunistavat annoksenkin <3

Yleensä arkiaamuna hurautan koko perheelle isot mukilliset smoothieta – ja sitten vain menoksi. Viikonloppuna haudutan aina myös  teetä.

Näihin munakkaisiin ruokaisan ja mausteisen maun toi erityisesti sipuli, joka oli eilisillan grilliherkuista säästetty ja nyt kaikki muhineet maut pääsivät maustamaan aamiaisenkin. 

VHH munakas, n. 10 g hh 
kaksi suurta annos tai 4 normaalia
oliiviöljyä ja voita
6 munaa
suolaa, pippuria
reilusti sipulirenkaita (erikseen kuullotettuja)
reilusti pieniksi palasiksi leikattua savukinkkua
1 tuore paprika
2 dl punaleima Emmentalia raasteena
päälle tuoreita yrttejä ja salaatinlehtiä

Paista pannulla öljyn ja voin seoksessa sipulirenkaat ja kinkkupalat. Riko munat lasissa haarukalla ja kaada pannulle hyytymään. Nostele väillä ja mausta myllyistä pippurilla ja suolalla. Lisää hieman hyytyneen munaseoksen päälle palastellut paprikat ja raastetut juustot. Anna hyytyä. Munakkaan voi myös kääntää ympäri asettamalla lautanen paistinpannun päälle ylösalaisin, kippaamalla frittata lautaselle ja liuututtamalla toisin päin takaisin pannulle hetkeksi.
VHH vitamiinismoothie
vesimelonia
pakastemustikoita
kiivi
luonnonjogurttia
Acai-jauhetta