paikka: Vanhassa kodissa

Keittiöremonttia

3.10.2014 Teksti: inspirations

Talomme 80-luvun alkuperäinen keittiö alkoi jossain vaiheessa tarvita isompaa muutosta. Kaapit olivat tummaa puuta, keittiökoneet tummanvihreät ja keittiö oli oma huoneensa, jonka keskellä oli ruokapöytä. Kun päätimme remontoida keittiön, meni kaikki ihan uusiksi. Poistimme oven kokonaan ja avasimme kahdelta puolelta seinät olo- ja ruokahuoneeseen. Koko asunnon ilme ja muoto muuttui vat samantien. Keittiöön saatiin luonnonvaloa kaikkina vuorokauden aikoina ja keittiöstä suora näköyhteys pihalle. Keittiöstämme tuli kirjaimellisesti kodin sydän.
Remontistakin on jo aikaa. Silloin valkoiset, selkeät, korkeakiiltoiset kaapit vasta tekivät tuloaan. Meillä ei ollut aavistustakaan, kuinka yleiseksi ne tulisivat. Silti pidän edelleen puhtaan valkoisesta keittiöstä. Se on ajaton ja valoisa aina vaan. Keittötasot teimme paksusta massiivitammesta. Hellan takana olevan seinän päällystimme pienellä valkoisella laatalla ja seinän alareunaan teimme tammilistat. Ideaan emme ole muualla törmänneet, mutta se on toiminut erittäin hyvin. Tammilistat seinällä tuovat keittiön ilmeeseen myös lämpöä ja sovittavat sen paremmin koko talon ilmeeseen. 
Baaritasot tehtiin kahdelle sivulle. Baarijakkaroilla onkin istuskeltu ja syöty useimmat aamiaiset ja iltapalat. Halogeenivalot upotettiin baarin päällä tammilistaan ja valoisuus onkin ollut paras ja suurin muutos koko keittiön uudistuksessamme. 
Reontin jälkeenkin on jo uusiakin uudistuksia tehty. Kodinkoneiden laskennallinen käyttöikä on nykyään seisemän vuotta, minkä opimme, kun astianpesuone tuli keväällä tiensä päähän ja vaihdettiin uuteen. Aika nopeasti aika kuluu, sillä tuntui, että edellinenkin pesukone oli vasta ostettu.
Keittiössä oli vielä kesällä alkuperäinen parketti, joka alkoi näyttää jo todella kuluneelta. Niinpä heinäkuun helteisenä päivänä saimme tutut, hyväksi todetut remonttimiehet hommiin. Parketti poistettiin ja tilalle vaihdettiin harmaa lattialaatta.

Uusi lattia tuntui ensin kovin erilaiselta jalkojen alla, mutta pian siihen tottui. Samoin oli uutta, että laattalattiaan putoava astia menee heti rikki, toisin kuin parketille putoava. Pian senkin opimme ; ) Lopputulos on kuitenkin lattiankin osalta osoittautunut toimivaksi ja hyväksi. Keittiö on meillä niin ahkerassa ja monipuolisessa käytössä, että remontit ovat tosiaankin kannattaneet ja antaneet koko kodille ihan uutta ilmettä.