Food: Aamiaiset

Perjantain aamianen vuoteeseen

3.10.2014 Teksti: inspirations
Ihanaa perjantaita! Jäin tänään toimistolta kotiin etätöihin ja myös miehellä ja tyttärellä oli poikkeuksellisen myöhäinen aamulähtö. Niinpä ehdittiin tehdä raikkaat aamupala-annokset yhdessä, mikä tuntui ihan arjen pieneltä luksukselta. 

Mies kuori ja siivutti ananaksen ja hunajamelonin siisteiksi paloiksi.

Lastasin niitä lautaselle luonnonjogurtin, tuoreiden mansikoiden, pakastemustikoiden, mintunlehtien ja saksanpähkinärouheen kanssa. 

Haudutin kuumat teemukilliset ja aamiainen oli valmis. Syön arkipäivisin salaattilounaan lähes aina klo 12, enkä aamiaiseksi tuhdimpaa annosta kaipaakaan. Olen  myös huomannut, miten tärkeää ruokailun säännöllinen rytmi on, jotta energiataso pysyy hyvänä eikä iltapäivän väsymystä tai makeannälkää tule. Iltapäivän aikana syön pari hedelmää, päivällisen klo 17-18 maissa ja kevyen iltapalan ennen nukkumaan menoa. Toimii hyvin ja jos jätän vaikka lounaan välistä tai siirrän sen myöhäiseen iltapäivään, kostautuu se heti illalla väsymyksenä ja puputushimona. 

Ei tästä sitten kolmen keskeistä aamiashetkeä tullutkaan, vaan tytär käytti nautiskeluajan hyväkseen ja tilasi aamiaisen vuoteeseen. Se vasta oli todellista arjen luksusta ; ) Hänellä onkin ihana kyky tehdä usein pienistäkin asioista ja hetkistä vielä vähän nautinnollisempia. 

Ihanaa perjantaipäivää!
VHH marjainen ja hedelmäinen jogurttiaamiainen, alle 30 g hh/annos:
2 dl luonnonjogurttia
steviaa maun mukaan
muutama tuore manskka
1/2 dl pakastemustikoita
pari siivua hunajamenolia
pari siivua ananasta paloina
kourallinen saksanpähminää huhmareessa pienittynä
muutama tuoreen mintun lehti palasina