Food: Juomat

7 kivaa tuliaista saatavaksi ja annettavaksi

6.10.2014 Teksti: inspirations
Viimeksi postasin kivasta yllätyksestä, kun löysin ystävältä saamastani tuliaispaketista juuri sitä teetä, johon ihastuin Pariisissa. Aloin mietiskelemään muitakin viime aikoina saamiamme mieleisiä tuliaisia. Selvästikin ainakin meidän kohdallamme on aina kiva saada jotain käytettävää tai lähinnä nautittavaa tai ainakin siihen liittyvää. Sellaista myös itse mielelläni annan muille. Tytär toi kesällä Jenkkimatkalta isälleen hauskan luomukahvipapupakkauksen.
Idea oli vielä fiksusti ajateltu, koska olimme saaneet hiljattain lahjaksi kahvimyllyn. Kun en juo itse kahvia, unohdan helposti hankkia papujakin eli tarpeeseen tulivat.  Minä taas pidän kahvipapujen tuoksusta ja ulkonäöstä eli voin hyödyntää niitä vaikka kynttiläkupeissa koristeina.
Öljyt ovat aina hyviä. Mieleinen perinteinen Kreikan tuliainen on aina paikallinen oliiviöljy. Myös erilaisia ja uudenlaisia öljyjä on kiva kokeilla ja tämä ystävältä saatu avokadoöljy, jota käytetään oliiviöljyn tavoin, on ollut tosi mieleinen uusi tuttavuus.
Yritän yleisesti vältellä sekä sokeria että siitä tehtyä suklaata, mutta sukulaispoikien Bryselistä tuoma Pierre Marcolinin luksussuklaarasia ei kuulunut siihen kiintiöön ; ) Pelkkä rasia oli kaunis kuin koru, samoin sen sisältö. Pienet aromikkaat ja erilaiset konvehtit olivat ihania herkupaloja ja jälkkäreitä ja tehty laadukkaista raaka-aineista.

Ystävän Kreikan tuliainen oli myös luomulaatuinen ruusutee. Parhaimmat teet erottaa niiden aromit säilyttävästä pakkauksesta. Nämä teepussit on pakattu ensin aromitiiviiseen foliopussiin ja sitten kauniiseen puurasiaan. Otankin teepussin aina  vain hieman spesiaalimpaan hetkeen (kuten tänään maanantai-illan palkinnoksi),  koska tiedän näiden ihanuuksien säilyvän hyvin. Avattaessa tulvahtava tuoksu on aivan omaa luokkaansa – samoin teen maku. 

Lapin sukulaiset toivat meille kauniin ja käytännölisen puukannellisen lasikulhon. Tosin se ei tullut pohjoisesta, vaan suoraan Muurlasta Turun suunnalta. Se oli tarkoitettu saareen vietäväksi, jolloin kansi pitäisi ulkona myös itikat pois ruuasta. Olen kuitenkin niin tykästynyt käyttämään sitä kotona, että tänne se on ainakin toistaiseksi jäänyt. Se on selkeää muotoilua ja lasi ja puu muodostavat yhdessä kauniin liiton.
Ruokapöydässä kannen voi laittaa kulhon alle kauniiksi alustaksi.

Last but not least – samppanja toimii aina täydellisesti. Siitä tulee hyvä mieli, iloinen, erityinen ja juhlava tunnelma. Viime kesänä meillä olikin taas ilo saada Euroopan sukulaisilta tuliaisiksi samppanjaa suoraan Champagnen maakunnasta. 

Jättipullo oli pakattuna kauniiseen cooleriin, josta sain vinkin myös kukkamaljakkokäyttöön. Sen sisällä oli vielä saman samppanjabrandin pulloon sopiva korkki, joka säilyttää kuplat hyvin seuraavaakin nauttimiskertaa varten. Tietysti sillä olettamalla, että sellainen on tulossa ; )
Kivaa maanantai-iltaa ja viikon aloitusta!