paikka: Uudessa kodissa

Ensimmäinen takkatuli uudessa olkkarissamme

16.11.2014 Teksti: inspirations

Hei pitkästä aikaa! Paljon on ollut huolehdittavia asioita ja blogiin pääsykin on kestänyt. Tässä muutama kuva torstai-(muistaakseni) illalta, nuohoojan käynnin jälkeen, jolloin pääsimme taas nautiskelemaan takkatulen tunnelmasta.

Uudessa kodissamme on kaksi avotakkaa, jollaisista erityisesti pidämme. Tulen tunnelma, lämpö ja ääni pääsevät niissä hyvin oikeuksiinsa. Olkkarin takkapesä on pikkuinen – sellainen, joita joskus näkee 70-luvulla rakennetuissa taloissa, jollainen tämäkin kotimme on.  Ensin mietimme, uskallammeko polttaa siinä tulta ollenkaan, mutta nuohooja vakuutteli takan toimivuutta ja oikeassa oli. Pieni takka onkin kuin taulu ja se on selvästi suunniteltu tuomaan elävä tuli hienosti esille.

Takka on tietysti etupäässä tunnelman loihtija syys- ja talvi-iltoihin, mutta voi sitä hyödyntää muutenkin. Viikonloppuna valmistimme jo ruokaa toisessa, isommassa takassa, siitä teen ihan oman postauksen.

Sunnuntain ilma on ollut upea. Kauniita ja tunnelmallisia värejä on nähty tänään taivaallakin, tässä taivas aamulla auringon noustessa. Tunnelmallista sunnuntai-iltaa!!