Food: Jäkiruuat

Raikas jälkiruoka Thai-dinnerin päätteeksi

3.1.2015 Teksti: inspirations
Viimeksi postasin uudenvuoden Thai-dinneristämme. Muutamaa päivää aikaisemmin pähkäilin jäkiruokaideoita. Banaanien friteeraus olisi hieman hankalaa, kun ajatuksena oli noutobaari, josta voi syödä omassa tahdissa illan mittaan ja vaikka aloittaa kierroksen alusta, minkä ainakin itse tein useaankin keraan. Yksi ajatus oli itse tehty jäätelö, mutta sen tarjoaminen baarista olisi myös hankalaa. Sitten mieleen tuli trooppinen hedelmävati. Ananas on minusta olennainen osa Thai-syöminkejä jo sellaisenaan ja kaikki raikas on aina omaan makuuni.

Jälkkäriä miettiessäni sainkin kivana yllätyksnenä viestin juhliin tulevalta ystävältäni, joka kysyi voisiko tuoda juustokakun? No kyllä kiitos, todellakin ; ) Täyteläinen perinteinen amerikkalainen juustokakku on hänen bravureitaan ja sen kruunasi vielä raikas mansikkainen kastike.

Hedelmävatiin kasasin tuoreita ananaksia, viiirypäleitä pienissä tertuissa, ananaskirsikoita, banaabipaloja (kuorineen), puolikkaita passioita ja päärynälohkoja. Keskelle asetin pystyyn ananaksen lehdet pieneksi ”palmuksi”. 
Tämä juustokakku on perinteisein Philadelphia-juustosta tehty ja ihanan täyteläinen. Jos etsit VHH-juustokakkua, sellainen löytyy vanhemmasta postauksesta täältä. 

Minusta jälkkäri oli lopulta aika täydellinen noutobaarista tarjoillun aasialaisen maustetun ruuan jälkeen ja sopi myös iloisen värikkäänä uudenvuoden juhlintaan.