Käsityöt ja taide

Pehmeät neulotut DIY-sohvatyynyt

10.1.2015 Teksti: inspirations
Meidän sohvallamme köllöttelee nykyään sekalainen joukko pehmeitä, kotoisia, kutsuvia ja pörröisiäkin sohvatyynyjä.
Tästä se alkoi. Kun muutimme uuteen kotiin, käsityöosaajaystävämme toi meille ihanan peheän pienen valkoisen tyynyn. Juuri sen tyyppisen, jollaista olin suunnitellut itse neulovani jo ainakin vuoden ajan. Minusta on kiva, että sohvan tyynyjoukko on kotoisasti tarpeeksi eriparinen, ja siksi olinkin kaivannut sohvaan kuuluvien, ostettujen ja erilaisten printtityynyjen rinnalle neulottuja, eläväpintaisia tyynyjä.
Eli uusi sohvamme kaipasikin jo vähän uusia tulokkaita. Ja minähän rakastan sohvatyynyjä, niitä ei todellakaan voi olla koskaan liikaa. Tämä taitaa olla niitä pieniä miesten ja naisten välisiä eroja. Ainakin meillä miehelle tulee hyvin nopeasti sohvatyykiintiö täyteen. Sama koskee sängyn koriste- ja pehmotyynyjä, joita pitää minusta olla reilut pinot. Nehän ovat kaiken kotoisuuden ja rentoilun symbooleja
Tämä sohvatyynytulokas on kuitenkin siitä harvinainen, että mies yritti aina omia sen itselleen, hyvä ettei siitä tullut riitaa iltaisin. Se on ihanan pehmeä, ihan eri tuntuinen kuin kaupasta ostetut tyynyt –  ja juuri sopivan kokoinen niskan alle. 
Onneksi sohvatyynyomiminen loppui jouluna, kun samaisen käsityötaiteilijaystävän (kiva, kun suomessa voi keksiä vapaasti näitä yhdysssanoja) joulukassista paljastui lisää – jos mahdollista – vielä ihanampia, pehmeämpiä ja pörheämpiä sohvatyynyjä. 

Sohvatyyny on ihana neule-, sisustus- ja lahjaidea. Seuraavaksi voisin itsekin kokeilla sellaisen tekemistä, kun saan puikkoihin taas vauhtia. Ja nämä ovat muuten juuri ne sohvatyynyt, joista sain inspiraatioita noihin olkaariin maalaamini uusiin tauluihin.

  Kotoisaa viikonlopun jatkoa!