Food: Juhlaruuat

Ruokaisa salaatti illanistujaisiin arkena

13.1.2015 Teksti: inspirations

Tässähän on arkiviikko taas kohta puolessa välissä ja ajatukset karkailemassa kohti viikonloppua ; )
Kaivelin nämä kuvat parin perjantain takaa, jolloin tytär halusi tuoda meille kotiin muutaman kaverin treenien jälkeen istumaan iltaa.
Lupasin myös järkätä jotain pientä purtavaa tyttären ja kavereiden tyttöjen iltaan. Kun ajankohta oli jo aika myöhäinen ja takana perjantain koulupäivä ja parin tunnin treenit, piti syötävän olla jotain enemmän kuin pikkkupurtavia. Muistin jo jonkun aikaa sitten työkaverini uudessa kodissa järjestetyn vastaavan meidän vähän vanhempien tyttöjen illan, jolloin työpäivänä jälkeen kanasalaatti maistui niiiiin hyvälle.

Tein siis valtavan kanasalaatin, jonka tytöt onnistuivat syömään kokonaan. Oikeasti, yli 1,5 kg kanaa ja jättikasa kasviksia upposi kevyesti neljään sirpakkaan teinityttöön. Joko vanha sanonta ”nälkä on paras kokki” piti paikkansa tai sitten salaatti oli onnistunut valinta tarjottavaksi.

Olin luvannut tehdä jotain pikaista ruokaisaa syötävää, jonka virkaa ajoi tämä salaatti, ja lisäksi jotain naposteltavaa. Ja oikeasti unohdin naposteltavaosaston kaupassa ja se sitten koostuikin isosta kasasta makeita mandariineja ja suolatuista pähkinöistä. 

Ehkä itse ruoka ei olisikaan maistunut niin hyvin, jos naposteltavavailkoima olisi ollut laajempi, eli loppujen lopuksi hyvä näin. Yleensä aikuistenkin illanistujaisissa tykkään  tarjoilla ennemminkin täyttävää ja ruokaisaa syötävää kuin ”tyhjiä” naposteltavia.

VHH-kanasalaatti, alle 20 g hh/annos:
neljälle-kuudelle

reilusti salaattia
1 kurkku
4 tomaattia
2 paprikaa
2 avokadoa
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk mustia kalamataoliiveja
1,7 kg kanan rintafileitä (paista oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja pilko salaattiin)
suolapähkinöitä

Sekaan sopii myös feta tai mozzarella, jos ei vieraslistalla ole maidottomia henkilöitä.
Kastike
oliiviöljyä
viinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria myllystä
(halutessa puolet pestoa sekoitetaan muuhun kastikkeeseen)