arvonnat ja yhteistyö

Raakasuklaa on terveellinen herkku

23.1.2015 Teksti: inspirations
Miksei aina voi olla perjantai??? Just nyt perjnatai-ilta tuli kovin hässäkän päivän jälkeen tosi tarpeeseen… kuten myös CocoVilta blogiin saamani raakasuklaa <3 Pakko myöntää, että suklaa-addiktio iskee minuun helposti. En juurikaan koskaan osta suklaata tai himoitse sitä kaupassa, mutta jos saan esim. konvehteja lahjaksi, eivät ne kauaa kaapissa vanhene, vaikkeivat mitenkään kuulu hyvähiilariseen  tai terveelliseen ruokavaliooni, ja vaikka tiedän, että parhaidenkin brändien ylellisesti pakatut suklaat ovat käytännössä täynnä epäterveellisiä aineita, eikä niissä ole jäljellä kuumennuksen ja teollisten prosessien jälkeen enää juuri mitään suklaan alkuperäisiä hyviä aineita. 
Mutta onneksi se ei ole enää ongelma. CocoVi on tehnyt mimusta suuren palveluksen ihmiskunnalle tuodessaan markkinoille raakasuklaalevyjä neljässä ihanassa maussa: appelsiini, goji, kahvi ja minttu.  Niinpä sen kunniaksi, että työviikko on viimein paketissa, avasin nautiskeltavaksi toisen lempimauistani, appelsiinin. Toinen, oikeastaan lempijälkkäsirini tällä hetkellä, on minttu. Pari palaa sitä on täydellinen pikajälkiruoka päättämään aterian. 
Todellakin, voisiko olla ihanampaa kuin muutaman suklaapalan nauttiminen hyvällä omalla tunnolla perjantain kunniaksi?? Raakasuklaa on valmistettu käsityönä luomulaatuisista laadukkaista raaka-aineista: kaakaomassasta, kaakaovoista, palmusokerista, lucumasta, carobista, appelsiiniöljystä ja vaniljasta.
Raaka-aineena käytetty kaakaomassa on cacao-puun hedelmien sisältä löytyvistä mantelin kokoisista kaakaopavuista muussattua massaa, jota ihmisen epäillään käyttäneen jo 15 000 vuotta sitten ja varhaisin arkeologinen löytökin on jo n. 4 000 vuoden takaa. Aitoja kaakaopapuja on aina arvostettu. Keski-Amerikkaan saapuessaan espanjalaiset valloittajat löysivät hallitsijan aarrekammiosta kullan sijasta miljoonia kaakaopapuja, ja ne toimivat vielä joitain satoja vuosia sitten Mexico Cityssä virallisena rahana. 

Raakakaakao sisältää yli 1 200 aktiivista ainesosaa ja 10% siitä on antioksidantteja. Niitä onkin paljon enemmän kuin missään muussa ruoka-aineessa. Esimerkiksi varsinainen supermarja mustikkakin sisältää vain 10% raakakaakaon antioksidanteista. Flunssakaudella muutama raakasuklaapala päivässä pitäisi olla lääkärin nääräys ; ) Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä paljon rautaa ja useita muita kivennäisaineita ja kuumentamattomana paljon mm. E- ja C-vitamiinia. Ja mikä tekee suklaasta suklaan: Tämän ”jumalten ruuan” ominaisuudet linkittyvät kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiin sisältäen suuren määrän mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita, kuten serotoniini, tryptofaani ja dopamiini. 

Ihanaa viiiiiiikonloppua!!!!