Inspirations

Upea ullakkoasunto kattojen yllä

11.2.2015 Teksti: inspirations

Olenkin erityisen ylpeä päästessäni esittelemään upeaa ullakkohuoneistoa Hietalahdenkadulla, Helsingissä. Asunnon kattojen ja seinien monumentaaliset muodot ja kauniista ikkunoista heijastuva valo tekevät tilasta kuin valtavan taideteoksen. 

Seesteinen ilmava koti huokuu hyvää oloa ja rauhaa. Se tarjoaa herkullisia mahdollisuuksia sisustukselle. Katsellessani tyhjää tiloja mietin ensin fiiliksiä. Musiikkia. Valokuvia. Tulta takassa.  Kenkien kopinaa lankkulattialla. Varjoja valkoisilla pinnoilla ja  luonnon materiaaleilla,  rauhaa ja kontrastisuutta. 
Suunnittelun aloittaisin joogamatosta tai säkkituolista. Selkeää, kaunista, rauhallista. Vain tarpeeksi, eikä yhtään liikaa. Muutama design-esine, kauniit valaisimet, kutsuva sohva (ja tietysti niitä kauniita sohvatyynyjä), selkeä pöytäryhmä, raikas kasvi, jotain rosoista vanhaa tuomaan kerroksellisuutta. Vaaleaa ja pilvien sävyjä. Tyhjä tila antaa mielikuvitukselle houkuttelevia mahdollisuuksia. 

Tämän vanhan Jugend-talon persoonallisen kodin kuvia sisustettuna: tässä postauksessa