Food: Kasvislisukkeet

Täytetyt suippopaprikat on superhelppo ja hyvä arkiruoka

24.2.2015 Teksti: inspirations
Pidän epäsäännöllisistä aikatauluista. Siksikin yrittäjän ammatti sopii minulle. Saatan hyvin mennä aikaisin illalla nukkumaan, herätä aamuyöllä ja  työskennellä pari tuntia,  mennä takaisin nukkumaan ja herätä muiden kanssa lähteäkseni toimistolle. Tai niin kuin tänään, lähteä kotoa vasta alkuiltapäivästä. Tehdä rauhassa töitä, laittaa ruokaa ja viettää hieman yhteistä aikaa pojan kanssa. Hän tiputtaa minut toimistolle matkallaan iltatreeneihin. Niinpä aamulla joogan jälkeen on ollut monta tuntia rauhallista työaikaa kynttilöiden palaessa ja sateen ropistellessa ikkunaan. Varhaisen aamiaisen jälkeen aikainen lounaskin meni oikeastaan brunssista. Siihen sopi hyvin täytetyt suippopaprikat.
Ruskistin pannulla pilkotun sipulin ja jauhelihaa. Samalla höyrytin kypsäksi sekalaisia pakastevihanneksia. Nostelin höyrytetyt pakastevihannekset jauhelihapannulle ja sekoitin kaiken. Vihannesten kuumassa vedessä kiehautin puhdistettuja suippopaprikan puolikkaita viitisen minuuttia eli kunnes ne pehmenivät ja asettelin ne uunivuokiin.
Paprikaveneisiin nostelin jauhelihavihannesseoksen ja pinnalle ripottelin juustoraastetta. Sitten koko komeus uuniin 190 asteeseen noin 10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut. 

Kaiken mallisia ja värisiä paprikoita voi tietysti valmistaa samalla tavalla ja täytteeseen käyttää omia suosikkejaan tai kaapeista löytyviä aineita, kuten kasviksia, tonnikalaa, kinkkua, homejuustoja, mozzarellaa, vuohenjuustoa, fetaa, couscousia, salamia, pekonia, pähkinöitä, yrttejä, oikeastan mitä vain.
Kypsien paprikoiden pinnalle ripottelen vielä tuoretta salaattia ja yrttejä. Yleensä täytetyt paprikat maistuvat kaikille pikkkuvieraista kaikkein vanhimpiin ja sopivat hyvin brunssin lisäksi lounaaksi, päivälliseksi tai kunnon iltapalaksi. Aika helppo ja monipuolinen annos siis ; )