Food: Lounaat

Perjantain rouskuteltavat – ja merituulet

6.3.2015 Teksti: inspirations
Tämä perjantai on ollut taas etäpäivä ja duunien lisäksi päivään on mahtunut aikainen jooga, rapeaa ja tuoretta rouskuteltava lounassalaatiksi ja raikas iltapäiväkävely rannalla. 
Lähdin ulkoiluttamaan uutta linssiä ja samalla ihastelemaan kuinka pitkällä kevät jo on, vaikka oikeastaan ilma on tällä viikolla tuntunut syksyiseltä. Meressä on enää pieni kerros jäätä ja sorsat uiskentelevat rannoilla. Tänään nähtiin jo ensimmäisten joutsenten muuttavan takaisin. 

Olen aika innoissani uudesta laajakulmalinssistä pitkästä aikaa. Lähikseni kaipasivatkin jo oikeastaan rinnalleen ilmavampia ja avarampia näkymiä.

Tuolla avannossa käytiin miehen kanssa muutama talvi sitten pulahtamassa joka viikko kolme kertaa. Nyt ei olla uskallettu aloittaa, mutta ehkä ensi kesän jälkeen sitten taas, pikkuhiljaa yhdessä veden viiletessä.

Meri virkistää ja samalla rauhoittaa ja laittaa asioita oikeaan mittasuhteeseen. Merellä tuntuu siltä, että ongelmat ovat pieniä ja kaikki suuressa kuvassa jatkuu kuitenkin ihan omalla painollaan, kuten aina. Yhtäkkiä aurinko valaisee koko maiseman ja  kaikki näyttää taas kirkkaalta ja hyvältä. Luonnossa liikkumisella on vähän samanlainen päätä kirkasta vaikutus kuin joogaharjoituksilla. Ajatuksissa olisi vielä tehdä juoksulenkki tänään. 

Fetasalaatista on kiva tehdä variaatioita. Juuri nyt pidän rouskuteltavista ja värikkäsitä versioista. Parsa- ja kukkakaalit antavat kivan lisän salaattiin ja ovat varsinaisia vitaiinipommeja ja melkein hiilarittomiakin. Moni ei tiedä, että parsakaalissa on yli kolme kertaa enemmän C-citamiinia kuin appelsiinissa! Tällä hetkellä minusta parasta fetaa on Liddlen valkoisessa muovissa myytävä Greek style salad cheese, ihanan tuhtia, ihan kuin Kreikassa <3

Reipasta perjantaita!