Food: Juhlaruuat

Pääsiäisen ruokaidea: Aura-parmesaani-kanavuoka

31.3.2015 Teksti: inspirations
Hei ja hyvää tiistaita! Viikko ei säiden puolesta vaikuta todellakaan kovin keväiseltä, mutta kesken työkiireiden ajatukset pakostakin karkaavat jo pääsiäiseen, ja varsinkin sen menuhun. Lammas on se perinteisin tietysti, mutta kaikki eivät perheessämme ole sen suurimpia ystäviä eli pyhinä meillä aiotaan herkutella kanalla, paistilla ja kasvislisukkeilla. Pääsiäisen ruokateema voi oikein hyvin jatkaa hyvää, terveellistä ja vähähiilarista linjaa. Ajattelinkin tässä seuraavaksi postata muutamia ideoita, jotka voisivat toimia pääsiäisloman ruokailuissa.
Kermainen Aura-parmesaanikana on ihanan pehmeä ja jotenkin juuri tällaiseen koleaan säähän sopiva helppo herkku. Kanat ja punasipulit kypsytetään kevyesti pannnulla, maustetaan suolalla ja pippurilla ja laitetaan uunivuokaan. Aura murustellaan päälle, samoin kerma – tällä kertaa kokeilin kolmen yrtin Crea kermaa, joka toimi hyvin. Samaan aikaan kannattaa jo laittaa kasviksia kypsymään. Tässä valmistuu kerroskattilassa ruusukaalit ja porkkanat.
Vuoka vielä 20 minuutiksi uuniin ja reilusti parmesaanilastuja päälle. Lisukkeeksi sopii kypsennettyjen kasvisten lisäksi hyvin artisokka-vihannessalaatti.
VHH Aura-parmesaani-kanavuoka
800 g broilerin rintafileitä
3 punasipulia
suolaa ja pippuria myllystä
öljyä paistamiseen
1 Aura-juusto
1 3 yrtin Crea-ruokakerma
reilusti parmesaanilastuja
Lisukkeeksi:
Höyrtytettyjä ruusukaaleja ja porkkanoita
Salaattivihanneksia
Artisokan latvoja

Kommentit (2)

Hei! Kiva, että maistu teillekin. Herkullista pääsiäistä!!

Huippuhyvää! Unohdin parmesaanin ja kermana tavallista kermaa, mutta todella hyvää tuli! Kiitos jälleen kerran kivasta reseptistä 🙂

Hei! Kiva, että maistu teillekin. Herkullista pääsiäistä!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *