Food: Kastikkeet 2.4.2015

Pääsiäisen ruokaidea: Yrttikermakastike paahtopaistille

Teksti: inspirations
Pääsiäisen ruokaidiksillä jatketaan. Nyt kermakokeilussa kolme yrttiä -maku. Ainakin yhtä hyvään lopputulokseen pääsee käyttämällä normia kermaa ja reilusti hienonnettuja tuoreita yrttejä. 
Paahtopaisti paistetaan ensin lyhyesti pannulla voissa ja käännellään niin että sen pinta ruskistuu. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Sitten laitetaan uuniin 125 asteeseen noin tunniksi. Sisälämpötila 65 asteeseen. Meillä pidetään aika kypsästä. Jos haluat jättää lihan punaisemmaksi, tulee sisälömpötilan olla 55-57 astetta.
Lisukkeeksi sopivat hyvin sekä kypsytetyt että tuoreet kasvikset. Muutamasta tuoreesta salaatinlehdestä saa kauniin koristeen annoksen pinnalle.


Kermainen yrttikastike paahtopaistille

1 dl paistin lientä ja 1 dl vettä (tai lihaliemikuutio ja  dl vettä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaa ja reilusti (koko ruukullinen) tuoreita yrttejä tai valmiiksi yrttimaustettu kerma

Kuumenna lihaliemi ja vesi. Sulata ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Kaada joukkoon kakerma. Kuumenna ja hauduta hetki.

Kastike sopii hyvin minkä tahansa muunkin lihan kanssa. Tuoreita yrttejä voi hyvin käyttää ruoassa reilusti suurempia määriä kuin useimissa ohjeissa, oikeastaan niitä ei voi edes käyttää liikaa.