Food: Juhlaruuat

Kesän herkulliset juhlaruuat

31.5.2015 Teksti: inspirations
EILEN OLI KESÄN ENSIMMÄINEN JUHLAPÄIVÄ. Aamulla meillä vetäistiin juhlavaatteet päälle ja suunnattiin koululle viettämään tyttären ysiluokan kevätjuhlaa, viimeistä virallista oppivelvollisuuden päivää. Tippa oli linssissä useampanakin hetkeä. Eikä vähiten silloin, kun tytär piti ysiluokkien puolesta edellisenä iltana kirjoittamansa puheen koko juhlayleisölle – tai silloin kun luokanvalvoja rupesi ensimmäisenä tunteilemaan pitäessään pienen puheen luokassa todistusten jaon jälkeen. Siinähän sitten aukesivat hanat itse kullakin – ja onhan se iso juttu, kun vuosia samassa luokassa kasvaneet nuoret lähteävät lähes kaikki tutusta pitkäaikaisesta koulusta omille teilleen. 
Luokan viimeiseen viikkoon on onneksi mahtunut paljon kivaa, yhteistä tekemistä; oppilaiden itse järkkäämä upea ysigaala (johon pääsin ainoana vanhempana osallistumaan kuvaajan roolissa, ikimuistoinen ylpeydenaiheeni!) ja projektiviikko, joka sekin päättyi juhlalliseen projekti-iltaan, jossa esiteltiin oppilaiden viikon aikana tekemiä omatoimisia teoksia; videoita, taidetta, tutkimusta, softaa ja vaikka mitä.  
Pian aamun kevätjuhlaherkistelyjen jälkeen olimme jo valmistautumassa kummityttömme ylioppilasjuhliin, johon tytär ehti jo vaihtaa koko asunkin ; ) 
Päivä jatkui ihanan ruusuisena ja kesäisissä juhlatunnelmissa. Näissä ylppärijuhlissa oli minusta (ja selvästi kaikkien muidenkin vieraiden mielestä) niin onnistuneet tarjoilut, etten tietenkään malttanut olla taltioitammat niitä tänne blogiin hyviksi juhlaruokavinkeiksi. 
Kuulin useamaltakin tahoilta monien ylioppilasjuhlien vieraiden vatsojen jo kurnineen kiusallisen äänekkäästi koulujen juhlallisuuksissa – jotka ajoittuvatkin juuri lounasaikaan. Niinpä kunnon ruokaisa tarjoilu alkuiltapäivällä alkavissa juhlissa onkin mielestäni loistava ajatus. Puffapöydästä on myös helppo kerätä eri ruokavalioihin ja makuihin sopivia herkkuja. 

Omalle päärokalautaselleni lastasin mm. paljon kasviksia: 
  • Salaattia, joka koostui manskoista, pilkotuista herneenpaloista, pähkinöistä ja salaattivihanneksista 
  • Toista salaattia, jossa oli salaattivihannesten lisäksi fetaa, couscousia ja yrttejä
  • Lämpimiä haudutettuja, juustolla kuorrutettuja juureksia ja kasviksia
  • Paahtopaistia ja reilulla piparjuurella maustettua tahnaa
  • Kanavartaita
  • Suolaisia tikkuja hillosipuleista, suolakurkuista ja oliiveista
Fantastinen ateria, josta sai lisäksi hyvää energiaa ja oloa koko päiväksi <3

Erikoismaininta vielä tälle juhlien valloittavimmalle katseelle!! Ja vielä kerran onnea kaikille juhlijoille valmistuneille!!