Food: Juustot

Rouskuteltava lounassalaatti ja lentoapuja

12.6.2015 Teksti: inspirations
HYVÄÄ PERJANTAITA!! Ilta sujahti eilen nopeasti ja hauskasti hyvien ystävien kanssa. Siitäkin on kuvasatsi odottelemassa muistikortilla, mutta tämä postaus on kuitenkin äskeistä lounassalaatista ja perjantaifiiliksistä. Etäpäivinä kaivelen aina kaapista ison kasan kasviksia ja mieluiten rouskuttelen lounaan ulkona, nyt siellä paisteleekin ihanasti <3
Kreikasta jäänyt feta-addiktio on edelleen aika vahvasti päällä ; ) Nyt kuitenkin maltan tehdä jo vähän erilaisia variaatioita sen ympärille. Parsakaali on taas löytänyt tiensä lautaselleni lähes päivittäin, grilliruuassa, horytettynä tai salaateissa raakana rouskuteltavana.

GoGreenin auringonkukansiemenet (saatu blogiin) ovat myös vakiorouskulteltavaa meillä; lämpimissä keitoissa, wokeissa ja salaateissa. Olen niin tykästynyt niiden makuun, että usein napstelen niitä pienen kipollisen hyvän omantunnon leffaherkkuina hedelmistä puristetun mehun kanssa. Voi kuulostaa aika askeettiselta, mutta suosittelen maistamaan, oikeasti herkullista!!… ja bomuksena saa ison satsin siemenen sisältämiä hyviä protskuja, öljyjä ja kuituja.

Siemenistä tuli mieleen, että pääsin tänään seuraamaan ensimmäistä kertaa ikinä tosi liikkistä näytelmää: Naapurin katon linnunpesästä ihan pikkuruiset linnut harjoittelivat takuulla ensimmäistä kertaa lentämistä antenniin. Hirmuinen duuni niillä oli, kolme siipien lepatusta oli valtavan työn takana ja sitten taas tuli iso valahdus alaspäin. Tuo vaihe on varmasti todella lyhyt, kun sitä ei tosiaan juuri koskaan pääse todistamaan. Oikein äidinvaistot heräsivät ja mietin, että olisinko jotenkin voinut mennä auttamaan niitä hellyyttäviä pikkuruisia <3 Enkä pelkästään miettinyt, vaan myös tekstasin asian ja kysymyksen ystävälle, jonka kanssa olin juuri sopimassa kävelytreffeistä. Itse asiassa sopivasti juuri nyt välähtikin vastaus:
Voit! Odota vain se hetki että pääsen kameran kanssa paikalle. Älä kuitenkaan ihan ylimmästä kerroksesta näytä mallia (ja perässä hymiö, jossa vedet valuu silmistä).

Että silleen ; ) ehkä uusien omituisten ajatusteni julkaisemisen sijasta keskitynkin taas töiden näpyttelyyn, koska kohtahan pitää päästä jo kivan viikonlopun viettoon. Aurinkoista ja energistä perjantaita!!
P.S. Jos superfoodit inostavat sinuakin ihanien kesäherkkujen aineiksi, muista käydä osallistumassa tiistaihin mennessä arvontaan tykkäämällä blogin uudesta Facebook-sivsta täällä tai kommentoimassa arvontapostasta tuosta oikean reunan bannerista tai täältä. Kaunis kiitos kaikista kivoisa kommenteista, joita sinne on jo osallistumisen mukana sadellut!!

Kommentit (2)

Hei! Oli tosiaan kiva tutustua sinuun hauskoissa merkeissä ja nyt myös blogiisi <3 Kivaa kesän jatkoa sinullekin!!

Oli tosi kiva eilen tavata ja kuinka ihanaa että löysin juhlien kautta uuden inspiroivan blogin luettavaksi.
Mukavaa kesää sinulle! 🙂

Hei! Oli tosiaan kiva tutustua sinuun hauskoissa merkeissä ja nyt myös blogiisi <3 Kivaa kesän jatkoa sinullekin!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *