Food: Jogurtit ja smoothiet

Pelkkien smoothien päivä

16.6.2015 Teksti: inspirations
HEIPS! Minulle järjestyi tänään etäyöpäivä eli kotona on naputeltu aamusta asti. Viikonloppuna tuli syötyä niin paljon juhlissa ja grillaillessa, että tänään ajattelin pitää keventävämmän ja puhistavamman päivän ja tajusin, että minulle sellainen kaikkein mieleisin onkin päivä pelkillä smoothieilla <3 Niistä kun tykkään muutenkin niin paljon.

Helppoa! Ei tarvitse suunnitella, eikä hankkia mitään erityistä. Riittää, kun heittää blenderiin ruoka-aikoina jääkaapista löytyviä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ja vettä. Saa helposti tankattua elimistöon reilusti energisoivaa, nesteyttävää ja ravitsevaa raakaravintoa koko päivän. Ja tietysti tällaistä päivää kannattaa tehostaa myös juomalla paljon vettä. Oikeastaan voisinkin tehdä tästä loman jälkeen vaikka maanantai tavan – miltä kuulostaisi ”only smoothies – Monday”? Sillä saisi aina viikon energisenä ja ryhdikkäänä käyntiin viikonlopun jälkeen, jolloin kuitenkin tulee syötyä ihan eri tavalla kuin arkisin. Aamupäivän smoothieita tein myös tyttrelle ja hänen yökyläkaverilleen. Niissä oli:
 • päärynää
 • vesimelonia
 • ananasta
 • mantelimaitoa
 • Baobab-jauhetta (CocoVilta, afrikkalaisen ”Ihmehedelmän” vitamiinipommia) 
 • pinnalla raakakaakaonibsejä ja hedelmäpalat

Iltapäivällä olen siemaillut vihersmoothieta, jota päräytin koko kannullisen; 
 • jäisiä banaanipaloja
 • avokadoa
 • hunajamelonia
 • kurkkua
 • kaalia
 • viherjauhetta (ohranosas, sekin CocoVilta) 
 • vettä.

Tämä voi olla vihersmoothieihin tottumattpmalle aika ytyä, koska käytin nimenomaan vihreää tosi paljon. Mutta maun mukaan voi tietty aina lisätä vaikka makeampia hedelmiä.

Tänään klo 21 asti aikaa osallistua CocoVin arvontaan, johon pääset tuosta oikean reunan bannerista. Palkintona on valikoima omia tämän hetken suosikki- superfood-tuotteitani. 
Aurinko alkoikin juuri paistamaan – eli nyt ampaisen nautiskelemaan siitä, ihanaa iltaa!!