Food: Italialainen ruoka

Munakoiso-jauhelihapata Italian lisukkeilla sopii koleaankin päivään

8.7.2015 Teksti: inspirations
Sellainen puhuri on pikku saaremme rantaan parina päivänä puhallellut, ettei kaasugrillin liekillä ole ollut mitään mahdollisuuksia selvitä. Mutta itse asiassa on ihan kivaakin vaihtelua tehdä taas välillä kesäistä uuniruokaa sisällä. Tarkoitukseni oli alunperin tehdä munakoisolastuja täytteillä, mutta loppujen lopuksi ”täytettä” tuli niin paljon, että keittiössä syntyi ennemminkin jauhelihapata munakoisolla ja muila kasviksilla.

Munakoisosta leikataan ensin sentin siivuja ja asetelleen ne puoleksi tunniksi talouspaperin päälle ”hikoamaan”. Neste pyyhitään niiden pinnasta pois talouspaperilla ennen paistamista. Näin niistä ei tule kitkeriä. Punasipulit, paprikat ja tomaatit silputaan samalla pieniksi paloiksi.

Munakoisot paistetaan hyvin reilussa oliiviöljyssä (joka imeytetään niihin täysin) molemmilta puolilta (yhteensä noin 20 min.) ja maustetaan suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Sitten ne asetellaan uunivuuan pohjalle. Samalla pienennetään kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.

 

Tästä tuli kiva ja paljon ruokailijoilta kehuja saanut kokoonpano, joka syötiin meillä hetkessä. Välimeren lisukkeet toivat siihen maukkuutta ja tuoreet tomaatit raikkautta. Ensi kerralla voisin hyvin lisätä ruokaan vielä toisenkin kesäkurpitsan. Pata on myös todella vähähiilarinan ja sisältää runsaasti proteiinia ja hyvää öljyä.

 VHH munakoiso-jauheliha-kasvispata
1 munakoiso
reilusti oliiviöljyä
1 kg jauhelihaa
3 punasipulia
suolaa, pippuria, valkosipulia
nipullinen pieniä terttutomaatteja
2 isoa porkkanaa
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
kourallinen kalamataoliiveja
4 kevätsipulia varsineen

100 g fetaa
muutama siivu juustoa
Ohjeet kuvien yhteydessä

Kommentit (2)

Hei ja kiitokset! Kiva kuulla, että pidit reseptistä, itsekin tosiaan lisäisin vielä reilusti kasviksia. Kiitos muutenkin kivasta kommentistasi, on aina hauksa kuulla, että postauksista on iloa. Hauskaa, että sait ideoita myös Kreikan tuliaisten ostoon, Kreikka on niin ihana lomamaa ; ) Tervetuloma mukaan – ja hyvää kesän jatkoa!

Kiitokset tästä! Eilen valmistui uunissa, hyvää oli! Ensi kerralla lisään vielä tupla-annoksen munakoisoa, porkkanaa ja paprikaa 🙂

Koko blogisi on ollut iloinen yllätys, törmäsin siihen tällä viikolla Kreikassa ja sain ostettua tuliaisetkin suositusten perusteella. Nyt olen kohta kahlannut koko blogin läpi, kiitos! Erityisesti ruokaohjeet tuli tarpeeseen, nyt kesällä on aikaa kokeilla kaikkea uutta 🙂

Tervingrid

Hei ja kiitokset! Kiva kuulla, että pidit reseptistä, itsekin tosiaan lisäisin vielä reilusti kasviksia. Kiitos muutenkin kivasta kommentistasi, on aina hauksa kuulla, että postauksista on iloa. Hauskaa, että sait ideoita myös Kreikan tuliaisten ostoon, Kreikka on niin ihana lomamaa ; ) Tervetuloma mukaan – ja hyvää kesän jatkoa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *