Inspirations

Kesäjuhlintaa saaressa

17.7.2015 Teksti: inspirations
Viime viikonloppuna ohjattiin Busterin nokka kohti suurempaa sisäsaarta johtuen sekä myrskyisistä keleistä, että saaressa odottavasta kesäjuhlaviikonlopusta. Kun aika ison lomasta olemme kauempana merellä, on piristävää vaihtelua tulla välillä kylämaisemiin ja tavata samalla sukulaisia ja ystäviä. Kesäjuhlissa iso osa saarelaisia kokootuu lauantaina ensin päiväjuhlaan ja myöhemmin erikseen iltajuhlaan. 
Mustikatkin olivat jo sopivasti maisteltavissa <3
Kun saimme tyttärenkin viikon odottelun jälkeen taas saaristoon, oli minulle luvassa koko aamupäivä meidän kahdenkeskeistä laatuaikaa. Aamulla saunoimme (ei, en ole vieläkään saanut heitettyä talviturkkiani!) ja turisimme samalla menneen viikon asat. Näistä hetkistä pidän tiukasti kiinni, kun niitä tipahtelee. Täällä saaressa on tarjolla niin paljon tyttären ikäisiä ystäviä ja serkkuja, että suurimman osan ajasta neiti viettää kavereiden aitoissa ja pihoilla. 
Ulkosaaressa elämä on kesäisin todella luonnonmukaista. Hiukset saattavat unohtua samalle nutturalle viikoksi ja asuna voi toimia koko kesän uikkarit – paitsi tänä kesänä useimmiten veluurit. Niinpä ihan auringon ja tuulen pörröttämien hiusten pesu ja vähän siistimmin pukeutuminen tuovat jo juhlatunnelman. Kun kerran pitkästä aikaa pääsi taas vähän fiilistelemään vaatteillakin, oli KESÄjuhlaan tarkoitukseni laittaa Kreetalta tuotu kukkatunika – tuomaan Mamma Mia -fiilistä kesäiseen saaristoon. Lämpömittarin näyttäessä kuitenkin Helsingin joulukuulle tyypillisiä lukemia,  oli vähän vaikeaa päästä Mamma Mia -fiilikseen (umpijäässä) ja ohut tunika vaihtuikin jo ennen juhlaa pehmeäksi villapaidaksi. 

Kesäjuhlaa vietetään aina kylän pian satavuotiaassa sympaattisessa seurantalossa. Sen sisustuskin henkii vanhaa tunnelmaa lisättynä pikanteilla yksityiskohdilla, kuten kasaridiskopalloilla. Salissa soitti taas illalla paikallinen orkesteri ja baarissa myytiin juomia ja naposteltavaa. Kylmän ilman takia suurin osa porukkaa viihtyi sisällä ja puheensorina (meteli) taisi jossain vaiheessa olla sen mukaista, kun monien  kanssa vaihdettiin koko kuluneen vuoden kuulumisia.

Viimeiset pikkutunnit vietettiin vielä meillä aikuisten kesken viinilasin ja juniorien kesken monopolin äärellä. Hauskaa oli ja kunnon sosiaalisuusruiskeen jälkeen oli taas hyvä palata ulkomerelle. Kyllä Suomen kesä on niin ihana (keleistäkin huolimatta), yritetään ottaa siitä nyt kaikki irti <3