Food: Öljyt

Superfoodia ihollekin: kookosöljy on paras aurinkosuoja!!

3.8.2015 Teksti: inspirations
IHANIA aurinkoisia päiviä on vielä luvassa. Olisi tietysti toivonut niitä tulevan jo paljon aikaisemmin. Ja erityisesti silloin, kun suuri osa ihmisistä lomailee. Onneksi ainakin koululaisilla on vielä lomapäiviä jäljellä. Meidän on tarkoitus pakkailla pian taas tavarat ja suunnistaa kohti ulkosaarta. Toiveissa aurinkoa, tuoretta kalaa ja raikkaasta ilmasta nautiskelua <3
Saaristossa on ollut ihan kivasti aurinkoa tänä kesänä. Ainakin tuntuu siltä, että pilvet ovat pesineet mantereen yllä enemmän ja ihania, aurinkoisia retkiä saarten kallioilla on tehty usein. 
Kerroin keväälläkin alkukesän aurinkosuosikistani, kookosöljystä. Nyt sitä koko kesän sekä aurinkovoiteena (-öljynä), after sunina että kasvojen puhdistusaineena käyttäneenä olen entistä tyytyväisempi. Siinä on luonnollista aurinkosuojaa. Rusketuksesta tulee tasainen, eikä tarvitse pelätä kuivumista tai kesimistä ja iho saa samalla hyvän annoksen tarpeellisia ravinteita, jotka imeytyvät tutkimusten mukaan aina sisäelimiin asti. Aika ihana ajatus onkin ruokkia itseään myös ihon kautta luomuluokan parhailla luonnonaineilla. 
CocoVin kylmäpuristettua neitsytkokosöljyä  saa myös kätevässä pikkupurkissa. Tosin omani luiskahti tuulessa mereen (onneksi hajoamatta), eikä mies suostunut sitä minulle 14 asteisista aalloista lähteä sukeltelemaan enää ”seurustelun tässä vaiheessa”, kuulemma ; ) No, annettakoon se hänelle anteeksi. Kotona odotti onneksi litran purkki, josta lohkaisen aina aamusmoothieen lusikallisen. Kookosöljy on kiinteän lohkeavaa alle 25 asteessa. Tänä kesänä se onkin tainnut olle nestemäisenä vain kerran. Sen olomuodon muutokset eivät haittaa mitään, se on yhtä käytettävää kiinteänä kuin nestemäisenäkin. Siitä vain näkee hyvin, jos helleraja ylittyy.

Ihanaa viikkoa, nautitaan auringosta ihan joka hetki. Onhan jopa toimistossa istuminenkin on paljon kivempaa, kun saa ihailla sinistä taivasta ja tietää vielä illalla olevan kaunis ulkoilusää!!