Food: Leivonta

Näkkileipää siemenistä

4.8.2015 Teksti: inspirations
AIDOT ASIAt ovat parhaita. Meidän keittiöömme ilmestyi eilen sukulaisten tuomina ihania ruskeita niininarulla koristeltuja paperipusseja, joiden sisältä paljastui aitoja makuja. Aidolla ruisjuurella valmistettuja kokonaan rukiisia ihanasti mummoni aikoinaan leipomia ruislipiä muistuttavia kaunokaisia. Sekä siemenistä valmistettuja näkkärin tapaisia rouskuteltavia <3 

Tällaisia tuotteita on kiva löytää tuliaisiksi, matkatmuistoiksi tai vain herkuteltaviksi. Jo pidemmän aikaa on ollut mielessä tehdä itsekin siemenistä vähähiilarisia ja hyväöljyisiä leipäsiä ja näiden makupalojen jälkeen taitaa aikomukseni saada lisää vauhtia. Raportoin tännekin, kun sopiva siementaikinayhdistelmä löytyy. Tai jos sinulla on sellainen, vinkkaathan kommenttiboksiin.

Kommentit (2)

Hei! KIitos, näyttääpä hyvältää, ihan vesi herahtaa kielelle kuvista ja aineista ; ) Noitä täytyykin ehdottomasti kokeilla <3

Hei! Olen armoton näkkärifani ja tässä on linkki niihin minun mielestäni parhaisiin siemennäkkäreihin : http://www.sweetfoodomine.com/chia-siemennakkileipa/ Ne ovat ihanan koukuttavia. Blogistani löytyy myös Maija Silvennoisen Ruis kirjasta poimittu näkkäriohje joka tulee hyvänä kakkosena 🙂

Hei! KIitos, näyttääpä hyvältää, ihan vesi herahtaa kielelle kuvista ja aineista ; ) Noitä täytyykin ehdottomasti kokeilla <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *