Food: Aamiaiset

Villiruokaa ja aurinkoisia ajatuksia rappusaamiaisella

17.8.2015 Teksti: inspirations
AURINKOISTA UUTTA VIIKKOA!! On hauskaa huomata, että vaikka elokuu on pitkällä ja useimmilla työt ovat alkaneet, on kesä edelleen täydessä käynnissä sekä merellä että kaupungissa. Saaressa ollaan kerätty kesän herkkuja pakastimeen ja lautaselle. Helsingissä on ollut tosi aktiivinen viikonloppu Hki City Maratonin ja Ravintolapäivän ja monen muunkin häppeningin merkeissä – ja sama meno jatkuu vielä pitkään.

Kiireetön aamiaishetki rappusella aamuauringossa voi aloittaa vain hyvän viikon ; ) Siltä ainakin juuri nyt tuntuu – aurinkoa ja uusia mahdollisuuksia alkavalle viikolle ja koko syksylle.
Tarkoitus oli hakea villivattujen, persikan ja omenan seuraksi luonnonjogurttiannokseen minttua. Hämmästyksekseni mintut olivat hävinneet – yleensähän ne vain lisääntyvät kovaa vauhtia. Samalla paikalla olikin ketunleipiä ja niistähän tulikin ihan söpöjä koristeita ja maultaankin sopivan mietoja rouskuteltavia annokseen. Eli oikeastaan puolet aamiaisherkusta, ketunleivät ja villivatut, ovat aitoa villiruokaa. 

Villiruoka onkin jäänyt kohdallani suunniteltua vähemmälle tänä kesänä, mutta on pikkuhiljaa valtaamassa lisää alaa lautasellani. Ja samalla blogissakin. Rantaorvokit, villimarjat ja ketunleivät  ovat jo käytössä. Ja tietysti kalat merestä. Nuo kaikki ovatkin niitä kaikkein tutuimpia villiruuan edustajia, mutta Sami Tallbergin upea villiruokaillallinen ja -luento keväällä jättivät mieleeni innostuksen kipinän kytemään aiheesta laajemminkin. Idea ruuasta, jonka tuotanto ja keräily eivät kuormita ympäristöä, ja joka tarjoaa paljon uutta opittavaa ja koettavaa, on minusta todella kiehtova ja ehdottomasti tulevaisuuden suuria kiinnostuksen kohteita vehreässä luonnossamme. Villiruoasta käytetäänkin osuvas tunnuslausetta: ”Parempaa kuin luomu, ilmaiseksi”. Suomalaista villiruokaa ovat villiyrtit ja -vihannekset, kalat, marjat, sienet, riista ja poro.  Lisää infoa villiruoasta löytyy mm. täältä
Aurinkoa viikolle!!

Kommentit (3)

Moikka… täällä Maija Myöhänen vastailee, kun oli päässyt kommentiboksissa ohitseni : ) Onneksi vielä löytyy vaikka mitä vihreää pidempäänkin. Tuo on sellainen aihe, mihin olisi kiva perehtyä lisääkin.

Tuo sonata pitää kyllä 100% paikkansa. Täällä meillä on tänä kesänä käytetty hyödyksi harmittavan vähän villiyrttejä. No, kausi ei vielä ole lähelläkään loppua, joten nyt on suunnistettava oikein ajatuksella luontoon 🙂

Moikka… täällä Maija Myöhänen vastailee, kun oli päässyt kommentiboksissa ohitseni : ) Onneksi vielä löytyy vaikka mitä vihreää pidempäänkin. Tuo on sellainen aihe, mihin olisi kiva perehtyä lisääkin.

Edelliseen *sanonta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *