Food: Liha

Ihana uuniruoka possun sisäfileestä, kasviksista ja fetasta

26.9.2015 Teksti: inspirations

Ihana uuniruoka possun sisäfileestä, kasviksista ja fetasta

Ihana uuniruoka possun sisäfileestä, kasviksista ja fetasta
Hyvä ulkoilusää ja täydellinen päivä uuniruoille. Mies paisteli sellaisen possun sisäfileestä ja kasviksista ja kuorrutti pinnan reilulla fetalla. Viime kevään Kreetan matkalla iski taas fetarakkaus ja sen jälkeen on sitä tullut syötyä usein erilaisissa salaateissa, munakkaissa ja muissa ruoissa.
Hän paisteli ensin sisäfileen hellalla kauttaaltaan voissa ja öljyssä ja maustoi suolalla ja pippurilla, jolloin pinnasta tuli rapea ja maukas. Sitten hän
  • siiirsi lihan uunivuokaan paistinliemen kanssa
  • lisäsi lihalientä reilusti
  • lisäsi sekaan 5 pilkottua sipulia ja
  • 3 pilkottua paprikaa ja
  • pari oksa rosmariinia
  • pinnalle koko pala fetaa murrettuna
Vuoka paistui uunissa kypsäksi noin 40 minuutissa. Sitten hän leikkasi lihan parin sentin paksuisiksi pihveiksi ja nosteli pihvit takaisin vuokaan ennen syömistä. 
Lämpimät keitot ja uuniruoat ovat minusta ehdottomasti yksi osa talven parasta fiilistelyä. Mausteiset ja yrttiset padat levittävät ihanan lämpimän tuoksun koko kotiin. Itse olen sellainen vilukissa, että kylmillä ilmoilla nautin ihan täysillä ruoan tuomasta lämmöstä. Salaatitkin syön talvella kuumennetun juomaveden tai yrttiteen kanssa – mikä on itse asiassa oikein käytännöllinen tapa, jonka työkaveri aikoinaan tartutti minuunkin Japanin matkansa tuliaisina.