Food: Kana

Ananaskanapata lämmittää syysulkoilijat

16.10.2015 Teksti: inspirations
SYYSULKOILU saaressa on ihan parasta, mutta tällä kertaa se sai vähän liiankin raikkaan käänteen, kun saimme puhelun, että sukulaispoika oli tipahtanut laiturilta mereen matkalla saareen. Ei muuten ollut ensimmäinen kerta, kun laiturilla oleviin veneköysiin kompastutaan. Vedet ovat nyt niin hyytäviä, että laitureilla pitää muistaa olla tosi varovainen.
Onneksi saimme sitten pojan veljineen meille lämmittelemään takkatulen eteen ja olin juuri saanut lämpimän ruoankin valmiiksi. Upposi muuten aika hyvin merimatkalaisille <3
Halusin keittää taas anopilta saatuja ihania oman maan miniperunoita ja niiden seuraksi tein pannullisen kasviksia ja kanafileitä, jotka paistoin voin ja oliiviöljyn seoksessa ja maustoin suolalla ja pippurilla. Punasipuli, paprika ja ananas sopivat hyvin yhteen ja makeuttavat miedot kanafileet maukkaiksi.
Paistoin kanat toisella pannulla. Toisella ensin punasipulit, sitten lisäsin ananakset ja reilusti paprikalohkoja. Lopuksi yhdistin kypsät kanat vihannesten sekaan ja kaadoin kaiken päälle kanojen  paistinliemen. Sekoittelin kaiken sekaisin, että ananaksesta irronnut kuuma liemi maustoi koko ruuan. 
Ananasta olisi saanut olla ruokaraadin mukaan reilumminkin. Ruoassa, jossa eri aineet ovat isoina paloina, on myös helppo säädellä hiilarien syömistä. Jos haluaa syödä erityisen vähän hiilareita, voi jättää vaikka kokonaan ananakset ottamatta, mutta saa silti makean maun kastikkeen muodossa ja ananashimoitsija voi taas syödä niitä reilummin. 
Jos kaapista olisi löytynyt Aura-juustoa, olisin todennäköisesti maustanut ruoan vielä muutamalla murusella sitä <3

 Ananakanapannu neljälle

Oliiviöljyä ja voita paistamiseen
700 g kanafileitä
3 punasipulia
3 paprikaa
puolikas ananas
pippuria ja suolaa myllyistä