Food: Kasvislisukkeet 7.11.2015

Täytetyt kesäkurpitsat pitsamaisella pinnalla

Teksti: inspirations
HYVÄÄ, HELPPOA, EDULLISTA: Sitä ovat lähes kaikki mahdolliset versiot täytetyistä kesäkurpitsoista! Niitä on kiva ja helppo tehdä ja ainakin meillä ne saavat aina tyytyväiset hymyt huulille jo siinä vaiheessa, kun tuoksu alkaa levitä uunin suunnalta.
  • Lämmitä uuni 220 asteiseksi
  • Kaiverra lusikalla tai melonipallokauhalla sisuksia pois kesäkurpitsoista
  • Ruskista ja mausta pannulla sipulia, jauhelihaa ja kaiverretut sisukset
  • Raasta reilupala juustoa ja kuutioi fetaa, halkaise kirsikkatomaatteja
  • Sivele kurpitsaveneet reilusti oliiviöljyllä
  • Nostele päälle jauhelihasipulisisusseos
  • Kypsennä uunissa 10 min.
  • Vedä ulos uunista ja nostele pinnalle fetapalat, juustoraaste ja tomaatit, niin että lopputulos näyttää pitsalta.
  • Kypsennä uunissa vielä 15 min. tai kunnes kesäkurpitsa on pehmentynyt. 
  • Koristele tuoreilla yrteillä
Täytetyt kesäkurpitsat neljälle:
2 reilua kesäkurpitsaa
Oliiviöljyä
Suolaa, pippuria
n. 500 g jauhelihaa
juustoa, fetaa, kirikkatomaatteja