Food: Jogurtit ja smoothiet

Raikas marjaherkku sadepäivän lohturuoaksi

9.11.2015 Teksti: inspirations
HARMAANA JA SATEISENA PÄIVÄNÄ pitää  saada raikas ja herkullinen lohtuannos. Tämän hetken helpoin ja nopein kestosuosikkiherkkuni syntyy parissa minuutissa, sisältää makuja etelän tropiikista, Suomen kesästä ja purkista superfoodia pitämään flunssat loitolla.
Pohja on kuin paksua mustikkamaitoa. Sekoitan luonnonjogurttiin lusikallisen CocoVin Marjaisaa. Se sisältää roimasti vitamiineja ja antioksidantteja tiiviissä muodossa; kotimaista mustikkaa, marja-aroniaa ja tyrniä sekä acai- ja goji-marjaa ja kaakaojauhetta. Makeutan seosta vielä hieman Supermakealla. Annos on tälläisenäänkin jo tosi namia. Nyt lisäsin pinnalle vielä kasan hieman huurteisia pakastettuja mustikoita kesältä, tuoretta ananasta, cashew-pähkniöitä ja mintun ja sitruunamelissan lehtiä. Ihanan raikasta, terveellistä ja täyttävää. Itseasiassa tästä annoksesta tulikin etäpäivän raikas lounas, jonka huuhtelin alas minttuvedellä. 
Ilma on ollut tänään melkein runollinen. Poistuin kodista vain asiakaskäynnille ja palasin takaisin omiin oloihini. Yksin työskentely on sopinut tähän päivään. Nopea harmaus aurinkoisten päivien jälkeen tuntuu jotenkin pysäyttävän koko luonnon. Sade ropisee ikkunoissa, polttelen jasmiinin tuoksuista lempituoksukynttilääni villasukissa ja soitan hidasta musiikkia. Aika kiva syysfiilis ; )

Raikas välipalaherkku tai kevyt lounas

n. 2 dl luonnonjogurttia
1 rkl Marjaisaa
hieman Supermakeaa
n. 2 dl heiman sulaneita mustikoita
n. 2 dl ananasta palasina
yrttien (mintun ja sitruunaelissan) lehtiä
1 rkl cashew-pähkinöitä