Food: Härkäpavut

RAW: Porkkanakakun makuiset Bliss Balls-herkkupallerot

12.11.2015 Teksti: inspirations

 

TAAS on torstai, julkaisupäivä uudelle vinkilleni Verson härkäpapurouheseoksesta. Inspiraatio siihen lähti marraskuun illoista, jotka saavat meidät niin helposti himoitsemaan makeaa herkkua. Mutta hei, sekin voi olla terveellistä. Vai mitä sanot näistä porkkanakakun ja joulupiparien makuisista Porkkanakakku Bliss Ballseista? Ne ovat täynnä hyviä proteiineja, öljyjä ja vitamiineja.

Bliss Balls eli raakaruokaa olevat herkkupallerot ovat todellista trendiruokaa maailmalla. Eikä ihme. Ne valmistuvat pienessä hetkessä ja meinaavat viedä kielen mukanaan ; ) Mikä voisikaan olla hauskempaa herkuttelua kuin minikokoiset porkkanakakkupallerot TERVEELLISINÄ versioina!! Ne ovat sokerittomia, laktoosittomia, lähes viljattomia (huom. niissä on pieni määrä ohramallasuutetta), vegaaneille ja paleo- ja vähähiilarista ruokavalioa noudattaville myös.

 

Valmistaminenkin kestää vain hetken. Kaikki aineet pyöräytetään blenderissä tasaiseksi mössöksi, muotoillaan pieniksi pyöryköiksi ja jäähdytetään jääkapissa pari tuntia… tosin totuuden nimessä on pakko tunnustaa, että ainakin pari hulahti suuhuni jo ennen jäähdyttämistä. Kaiken pyörittelyn ja ihanien tuoksujen haistelun jälkeen maistelua ei vain voinut vastustaa.

 

 

 

 

Päätinkin, että pimeän kauden aikana aion pitää näitä Bliss Ballseja purkissa jääkaapissa aina valmiina makeanhimon hetkiä varten. Ne ovat myös käteviä välipaloja, pieniä vierasherkkuja vaikka lämpimän glögimukin kanssa tai jälkkäreitä. Kylminä, suoraan jääkaapista syötynä ne ovat ihan parhaimmillaan. Niistä saa hyvää energiaa ja vastustuskykyä ja Verson härkäpapurouheen tuoma lisäproteiiniannos tekee niistä myös täydelliset herkkupalat treenin jälkeen.  Verson tuotteet ovat kotimaisia proteiinipitoisia kasvisurokavaihtoehtoja. Edellinen Verso-ideani suklaiseksi raakasuklaavanukkaaksi löytyy täältä ja seuraavan julkaisen taas ensi torstaina.

 

 

Herkkupallerot syntyvät tuoreesta porkkanasta ja inkivääristä, pähkinöistä, härkäpapurouheesta,  siemenistä, kookoshiutaleista ja makeista viikunoista. Kaneli tuo jouluisen maun ja kookosöljy ja hasselpähkinäriisijuoma toimivat sidosaineina. Ohjetta ei tarvitse kirjaimellisesti noudattaa ja sekaan voi hyvin heittää omia suosikkimakujaan, mutta ainakin tällä yhdistelmällä saat varmasti aikaan ihanan porkkanakakun maun.

Porkkanakakku Bliss Balls

1  dl viikunoita (kuivatttuja tai tuoreita) paloina
1 dl Verso härkäpapurouheseosta
1 dl pekaanipähkinöitä
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl mantelijauhetta
0,5 dl kookossiemeniä
1 iso porkkana hienona raasteena
1 tl kanelia
1 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
0,5 tl vaniljauutetta
2 rkl kookosöljyä
0,5 – 1 dl hasselpähkinämaitoa

Laita viikunat, härkäpapurouseseos, pellavansiemenet ja porkkanat blenderiin ja sekoita tahnaksi. Lisää mantelijauhe ja mausteet.

Muotoile käsin palloiksi ja pyöräytä kookoshiutaleissa.

*Yhteistyössä Verso Food

 

Kommentit (7)

Kiitos sinulle! 🙂

Voi miten herkullisen näköiset kuvat! Näitä pitääkin kokeilla viikonloppuna. Ostin jo Verso viime tiistain jälkeen. Kiitos vinkistä!

Kauniit kuvat ja ihanan helppo resepti. Pakko kokeilla ; ) Kiitti!!

Montakohan ja minkäkö kokoista palluraa tästä setistä tulee? Helpottaisi tarjottavien suunnittelua, jos tällaisen asian tietäisi. 🙂

Tästä annoksesta tuli reilu 20 palluraa. Kiitos kommentistasi, alankin lisäämään aktiivisesti määrät, monelle riittää.

Pakko tähänkin kommentoida: härkäpapurouhe sisältää ohraa eli ei ole gluteenitonta. Pallerotkaan eivät ole siis gluteenittomia vaikka varmasti maukkaita ovatkin.

Hei Niina! Kiitos hyvästä ja tärkeästä korjaksestasi. Lisäsin asian tekstiinkin.

Kiitos sinulle! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *