Inspirations

Helsinki on kaunis Joulukaupunki

13.12.2015 Teksti: inspirations
Tihkusateisen Helsingin läpi kulkiessa piti kaivaa kamera laukusta ja ikuistaa iltapäivän hämärtyvä hetki jouluvaloineen. 
Minusta juuri nyt jouluinen Helsinki on parhaimmillaan. Valoja on kaikkialla. Köynnökset ja lyhdyt koristavat ovia. Ikkunat on puettu jouluisiin asuihin ja kynttilät kahviloiden ja ravintoloiden pöydissä  kutsuvat kuumalle glögille. Tunnelma on eurooppalainen.
Tiedän kuuluvani olemattoman pieneen pieneen vähemmistöön, kun en kaipaa kaupunkiin lunta. Jos saisin valita, lumi kuuluisi luontoon. Kaupunki on suunniteltu ihmisille, liikenteelle, työpaikoille ja palveluille. Vaikka näin pohjoisessa elämmekin, Helsingin keskustan suunnittelussa ei ole jätetty lumelle tilaa. Lumessa liikenne ja parkkipaikat puuroutuvat ja ihmiset liukastelevat kaduilla, vanhukset eivät oikein uskalla edes mennä ulos.
Juuri nyt nautin ihan täysillä romanttisin jouluvaloin koristellun kaupungin kauneudesta. Yritin ikuistaa näihin kuviin sen satumaisuuden ja tunnelman talvikaupungista, joka minuun vetoaa, kun lämpimät valot vilkkuvat harmaan leudossa ilmassa. Toivottavasti kuvista on teillekin iloa. Kaunista sunnuntaita!
Tuomaan markkinat on auki Senaatintorilla klo 11-20 joka päivä 22.12. asti, ruokapiha perjantaisin ja lauantaisin klo 22 asti. 

Kommentit (4)

Niin on ja pian ihan parhaimmillaan ; )

Vau onpa kauniisti vangittu jouluisen Helsingin tunnelma! Espa näyttää upealta. Pitäisikin käydä ihmettelemässä sitä myös omin silmin 🙂

Kiitos! Kannattaa käydä pyörähtämässä, ihanan jouluinen tunnelma juuri nyt ; )

Oi, upea Helsinki!

Niin on ja pian ihan parhaimmillaan ; )

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *