Food: Kala

Joulun kalapöytä on parasta

20.12.2015 Teksti: inspirations
Meillä päästiin ”harjoittelemaan joulua” jo lokakuussa. Tai oikeastaan harjoittelimme vain sen kalapäytäosuutta, joka on minusta se paras osa jouluruokia. Poika tuli kotiin Jenkeistä ja tiesimme jo silloin, että tulisimme viettämään ensimmäisen joulumme todennäköisesti niin, että koko perhe ei ole yhdessä (snif!). Tiesimme myös, että Jenkkilässä ei syödä samalla tavalla kaloja joulunakaan kuin täällä. Eli saimme jo kaksi hyvää syytä laittaa jouluinen kalapöytämme jo silloin.
Muitakin sillejä kuuluu jouluumme, mutta suosituin on Ehrothin silli. Kananmuna ja smetana pehmentävät sillin makua niin, että Ehnrothin silli maistuu yleensä myös niille, jotka eivät piittaa sillistä.  Ehnrothin silli sopii yhtä hyvin juhannus- kuin joulupöytään. Valmistaminenkin on helppoa:
<3
Kalan graavaamisen hoitaa meillä mies. Itse graavattu on parempaa ja sitä tehdään aina iso annos kerralla, muuten se loppuukin kesken. Ainakin lohta graavataan aina jouluksi, välillä myös siikaa, joka on ehkä vielä parempaa. Lohta graavattiin meillä myös tytön rippijuhliin ja ohjeet tallensiin siitä blogiin tänne.
Mädit ovat poikamme herkkua ja siksi varasin niitä reilusti heti kun kuulin Suomen vierailusta. Mädit sulatan vasta muutamaa tuntia ennen nauttimista ja maustan ihan kevysti suolalla ja pippurilla. Oma suosikkini on siian mäti, joka kaipaa kaverikseen vain smetanaa, tuoretta punasipulia, tilliä ja sitruunaa sekä pienen perunan tai hieman leipää.

Nämä ovat meillä oikeastaan ne perusjuttumme joulukaloissa. Usein sekaan pääsee jotain eksoottisempaakin kokeiltavaa, tänä vuonna ehkä myös chilimaustettua katkaraputahnaa.

Enää muutama päivä ja näitä taas herkutellaan!! Nyt lähden viemään äidille joulukukkaa ja sitten olisi tarkoitus koristella kuusi <3  Kivoja joulupuuhailuja!!

 

Kommentit (2)

Kiitos, Eve ja ihanaa Joulun aikaa!!

Ihana postaus näin kaikessa muodossa olevan kalan superfanille, kiitos inspiraatiosta! 🙂

Kiitos, Eve ja ihanaa Joulun aikaa!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *