arvonnat ja yhteistyö

Granola-jälkiruoat brunssipöytään

10.1.2016 Teksti: inspirations
HYVÄÄ SUNNUNTAITA!! Juuri sunnuntait ovat lempipäiviäni brunsseille ja siksi tämän viikon Verso-postauskin tulee ulos juuri tänään. Minulla on iso onni olla vieläkin tekemisissä ja jopa erittäin hyvinä ystävinä jo ala-asteelta tutun viiden naisen ryhmän kanssa. Pari sunnuntaita sitten me viisi naista (ja osa jo seuraavastakin sukupolvesta) vietimme iloisen brunssin yhdessä. Tässä älyttömän herkullinen ja terveellinen vinkki: granola-jälkiruoat brunssipöytään.
Kun brunssi yhdistää aamiaisen ja lounaan, suurin osa ruoista on suolaisia ja jälkiruoatkin ovat parhaimmillaan raikkaita. En siis halunnut mitään perinteistä kakkulinjaa, vaan marjaisia, kevyitä ja proteiinipitoisia herkkuja. Jälkkäripöydän mustikkaisesta smoothie-kakusta postasin videoreseptin jo aikaisemmin täällä. 

 

Toisenkin brunssitarjoilujen jälkiruoan ideoin Verson kotimaisesta härkäpaputuotteesta. Näihin vanukkaisiin käytin Härkäpapu granola karpaloa, joka löytää nykyään todella usein tiensä erilaisiin ruokiin keittiössämme. Pienet kuivatut karpalot antavat kivaa säväystä tähänkin jälkkäriin, joka on myös helppo ja nopea valmistaa isollekin vierasjoukolle. Mielelläni pidän kiinni vierastarjoiluissanikin perusideastani, että ruokien pääasia on tarjota meille hyviä ravintoaineita herkullisen maun lisäksi.

 

 Granola-jälkkärit kymmenelle:

5 dl kermaa vaahdotettuna
5 dl paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
hippunen Supermakeaa tai muuta makeutusainetta
1 sitruunan mehu
5 dl pakastemansikoita
5 dl Verso härkäpapu granola karpaloa.
50 g tummaa suklaata

Vaahdota ja makeuta kerma. Sekoita sen joukkoon jogurtti ja sitruunasta puristettu mehu. Nostele kohmeisia pakastemansikoita lasien pohjalle ja päälle granolaa sekä kerroksittain jogurttia, granolaa ja mansikoita. Ripottele pinnalle reilun kokoisia muruja tummasta suklaasta.

Yhteistyössä Verso Food