Food: Aamiaiset

Energiaa hyvästä aamusta

15.1.2016 Teksti: inspirations
LOMILLA on helpompi saada vuorokauden rytmit oikaistua. Ei mikään ihme, jos ne Suomessa keskellä talvea joutuvat hakoteille, valo kun säätelee vireystilaamme ja siihen liittyviä hormonejamme.  Ainakin itselläni on yleensä tapana jättää oikaistut rytmit päälle vielä pitkään lomamatkan jälkeenkin. Auringon noustessa  aamulla on sängystä helpompi hypätä täynnä energiaa uuteen päivään ja illalla taas simahtaa syvään uneen ajoissa. 
Hyvästä aamusta lähtee liikkeelle hyvä päivä. On ollut ylellistä aloittaa aamut kunnon dynaamisella joogalla Thaimaan auringon alla, syödä laadukkaista, tuoreista aineista tehty ja rantaravintolassa pöytään tarjoiltu Aavan terveellinen aamiainen ja miettiä sen jälkeen täynnä energiaa ja iloista mieltä, miten päivää jatkaa. Nämä ovat niitä asioista, joista on mielestäni parhaat hyvänolon matkat tehty.
Eikä  niitä  ole oikeastaan mahdotonta tehdä kotonakaan, vaikkei ole sitä aurinkoa apuna tähän aikaan vuodesta. Siksi yritän yleensä tartuttaa matkalta mukaan niitä päivää parantavia asioita, joista yksi on ehdottomasti aikainen aamu, joogalla ja terveellisellä aamiaisella höystettynä, aloittamaan hyvän päivän. Ja unohtaa ehkä illalla sen telkkarin, mennä mieluummin hyvän kirjan kanssa ajoissa sänkyyn.
Niin kuin tiedätte rakastan valokuvausta ja valoa, jota on matkalla riittänyt –  ja niin kuin voitte ehkä kuvitella, on tästäkin tilanteesta vielä nippu herkullisia kuvia ja ajatuksia tulossa. Nyt kuitenkin kirjoittamaan joogafilosofiasta, pikainen moi ja ihanaa perjantaita ja viikonlopun aloittelua! Kiinalaisen Yin-yang-filosofian mukaan kaikella on vastapainonsa, ja yksi asia johtaa toiseen, kuten työnteko lepoon ja pian on taas useimmilla onneksi sen aika <3