wellbeing: Jooga

Näin tärkeää on riittävä veden juonti

16.2.2016 Teksti: inspirations

 

 
Tulin juuri parin tunnin koulutuksesta ja tajusin juoneeni sinä aikana ihan liian vähän (eli en yhtään) vettä. Nuutunut olo korjaantui nopeasti kunnon lasillisella. Samalla muistin, että joogaopettajamme Gabe on tehnyt aiheesta niin nokkelan ja hyödylliseen videon, että jaan sen teillekin. Se on simppeli ja oikeastaan pureutuu juuri niihin tärkeimpiin seikkoihin.
Riittävä veden juominen on tärkeää. Se auttaa pysymään terveenä ja virkeänä. Kaikki sen varmaan tietävät, mutta usein se unohtuu. On myös asiaan liittyviä väärinkäsityksiä, kuten se, että veden voi korvata vaikka vihreällä teelä, mikä on oikeasti ihan päinvastoin. Mutta annetaan Gaben esittää asia, kannattaa käyttää pari minuuttia ja katsoa video läpi. Virkeää päivää!

// The Power of Water, simple and important health tips by GabeYoga
I just came back from a two-hour  training, and realized that I drank far too little water during it. I remembered that our yoga teacher from Thailand retreat, Gabe has done a clever and useful video that I want to share with you, too. It is simple and points out the important tips. 
 
Drinking enough water is important. It helps to stay healthy and refreshed. Probably you know all about it, but forget often. Especially in the winter the need of water may not feel that important, when it is cold. Still it is. Also green tea can not be a substitute for water. But let´s give Gabe a couple of minute to explain why – and show us other good tips how to remember to drink enough water every day.

Kommentit (2)

Hei! Kiitos kommentistasi. Totta on, että kuulostaa kuulostaa isolta kofeiinimäärältä verrattuna kahviin. Hyvä, että korjasit. Gabe on ammatiltaan myös ravintoterapeutti, mutten tiedä mihin lähteeseen tuo tieto perustuu tai onko vihreää teetäkin eri kofeiinivahvuuksilla. Hyvä vinkki myös tuo täysin kofeiiniton rooibos, samoin kuin kivennäisvedet näin kuumina päivinä. Talvella taas kun tekee mieli lämmintä kofeiinitonta juomaa, juon usein kuumaa vettä. Tiedän, kuulostaa tunkkaiselta, mutta yllättäen maistuu ihan raikkaalta ja samalla lämmittää.

Gabe puhuu aika pitkälti tuubaa, vihreässä teessä ei ole edes puolia siitä kofeiinimäärästä mitä kahvissa : 100mg kofeiinia on 1,25dl suodatinkahvissa, 6,25dl vihreässäteessä ja litrassa kolaa (löytyy luotettavammasta lähteestä kun joku mututuntumalla pelaava Gabe). Jos haluaa juoda teenkaltaista juomaa ja välttää kokonaan kofeiinin, niin rooibos on siihen oiva juoma. Kuumilla ilmoilla ja muutenkin hikoillessa kovasti kannattaa juoda myös vichyä tai muuta kivennäisvettä.

Hei! Kiitos kommentistasi. Totta on, että kuulostaa kuulostaa isolta kofeiinimäärältä verrattuna kahviin. Hyvä, että korjasit. Gabe on ammatiltaan myös ravintoterapeutti, mutten tiedä mihin lähteeseen tuo tieto perustuu tai onko vihreää teetäkin eri kofeiinivahvuuksilla. Hyvä vinkki myös tuo täysin kofeiiniton rooibos, samoin kuin kivennäisvedet näin kuumina päivinä. Talvella taas kun tekee mieli lämmintä kofeiinitonta juomaa, juon usein kuumaa vettä. Tiedän, kuulostaa tunkkaiselta, mutta yllättäen maistuu ihan raikkaalta ja samalla lämmittää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *