arvonnat ja yhteistyö 26.2.2016

Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella

Teksti: inspirations
TÄNÄÄN on ihanien härkäpapusämpylöiden vuoro!! Tällä kertaa pyöräytin lämpimäiset proteiinirikkaassa muodossa eli korvasin osan kuivista aineista Verso härkäpapurouheseoksella. Periaatteessa minkä tahansa leivonnaisen voi tehdä niin; käytä vaikka 1 dl härkäpapurouheseosta blenderissä, jolloin saat siitä jauhemaista ja korvaa sillä osa venhä- tai sekajauhoista. Saat leivonnaisesta paljon terveellisemmän, proteiinirikkaamman ja ruokaisamman, jolloin pienempi annoskin riittää hyvin.

 

Käytin taikinaan manteiljauhetta (voit leipoa saman reseptin millä tahansa jauhoilla), härkäpapu rouheseosta, leivinjauhetta, juustoraastetta, luonnonjogurttia, oliiviöljyä ja hieman suolaa. Kananmunalla voitelin pinnan, jonka koristelin siemenillä.
Sekoitin aineet keskenään ja pyörittelin taikinasta käsin lumipallon muotoiset sämpylät muffinssivuokiin. Vuoat eivät ole mitenkään välttämättömät, minusta niistä vain on kiva tarjoilla lämpimäiset vaikka voinokareen tai juustoraasteen kanssa.

Nämä sämpylät ovat tosi täyttäviä ja niitä riittää hyvin yksi jokaiselle. Teenkin vain yhden ruokailun annoksen kerrallaan, jolloin sämpylät syödään ihan tuoreina. Pieni annos valmistuu ihan hetkessä samalla, kun vaikka keitto kypsyy. Tietysti sämpylöitä voi leipoa isommankin satsin kerralla.

Sämpylöiden päälle voi rouhaista vähän valkosipulisuolaa tai koristella ne siemenillä. Nämä voitelin ensin rikotulla kananmunalla ja ripottelin pinnalle paahtamiani myskikurpitsansiemeniä, ohje täällä.

Sämpylät ovat ihana välipala sellaisenaan tai lisuke vihannessosekeitolle tai ruokaisalle salaatille (molempien linkkienkin resepteissä on härkäpapuja).

 

Muita Verso härkäpapuideoitani näissä postaksissa: Smoothie-kulho granolallaKukkakaali-härkäpapuriisi, Suklaa bliss ballsitGranola-bannaniletut,  Granola-jälkiruoat jogurtista, kermasta, ja marjoista, Smoothie-kakku videoreseptinä, Aura-granola-hyydyke,  2 minuutin kaneliomenaherkku, Jauhoton Italian pizza, Mustikkainen nice-cream granolalla videoreseptinä,  Näkkileipä siemenistä, Porkkanakakun makuiset Bliss Balls -pallerot ja Helppo raakasuklaavanukas.


Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella (6 kpl)

4 dl mantelijauhetta (tai mitä tahansa haluamiasi jauhoja)
2 dl Verso härkäpapu rouheseosta
2 tl leivinjauhetta
5 rkl luonnonjogurtia
4 rkl juustoraastetta
5 rkl oliiviöljyä

Hurauta härkäpapurouhseseos blenderissä jauhomaiseksi. Sekoita se, mantelijauhe (tai muut jauhot) ja leivinjauhe ja hieman suolaa myllystä tasaiseksi jauheeksi kulhossa. Lisää niihin lusikalla sekoittaen jogurtti, juustoraaste ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa käsin ja muotoile siitä lumipallon muotoisia palloja. Asettele ne suoraan pellille tai muffinsivuokiin ja voitele rikotulla kananmunalla. Voit koristella siemenillä.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Kurkkaa uuniin välillä, etteivät sämpylät pääse palamaan. Tarjoile lämpiminä sellaisenaan, voinokareen tai juustoraasteen kera. Sämpylät sopivat ihanasti vihannessosekeiton tai salaatin kavereiksi.
Yhteistyössä Verso Food