Food: Alkuruoat

Tapaspöytä tai salaattibaari illanistujaisiin

13.3.2016 Teksti: inspirations
Tapaspöytä
Tapaspöytä sai eilen istumaan ystäväperheen kanssa pitkää, kivaa iltaa ruokapäydän ympärillä ja todettua taas, että tapas-pöytä siihen tarkoitukseen on juuri sopiva.  Tai oikeastaan tämä oli jonkinlainen muunnelma tapaseista, jotka oikeaoppisesti ovat käsinsyötäviä espanjalaistyylisiä suupaloja ja jotka syödään yleensä alkuruoaksi.
Nytkään ei chiliä, valkosipulia ja yrttiöljyä säästelty, mutta osa ruoista edusti ihan muuta kuin espanjalaista keittiötä – ja tulikin taas todettua, että tällaisessa syömisessä, jossa eri lajeja ja yhdistelmiä kerätään omille lautasille, on vain mielikuvitus rajana, mitä halutaan tarjota. Tämä setti toimi hyvin ja pöytä tyhjeni illan mittaan tehokkaasti, mutta oikeastaan mikä tahansa olisi hyvin korvattavissa muullakin. Voisin hyvi lisätä tähän vielä vaikka tonnikalatahnan ja pähkinöitä.

Tapaspöytä tai salaattibaari

 

 

 

Iso osa yhdistelmistä oli vegeä eli myös kasvissyöjät löytävät tästä helposti omansa. Näiden lisäksi tarjolla oli erilaisia salaatteja eli settiä voisi nimittää oikeastaan yhtä hyvin vaikka salaattibaariksi. Jälkkäriksi tarjosimme vain tuoreita hedelmiä, mikä oli hyvä ja toimiva idea vahvojen mausteiden perään.